EP: Poziv na pravednu i socijalno osetljivu zelenu tranziciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2021, 15:43

EP: Poziv na pravednu i socijalno osetljivu zelenu tranziciju

Poslanici Evropskog parlamenta pozvali su danas na pravednu i socijalno osetljivu zelenu tranziciju, a potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans poručio im je da klimatsko i socijalno pitanje nisu odvojivi.

Timermans je pozvao evroposlanike da ne potcenjuju razmere klimatske krize, s obzirom na poplave, požare i toplotne talase sa kojima se Evropa suočila ovog leta.

"Ne smemo sve vreme da govorimo o ceni, troškovima tranzicije, a izbegavati da govorimo o troškovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kada ne bi bilo tranzicije", upozorio je potpredsednik EK, prenosi Hina.

Kroz zakonodavni paket "Fit for 55" cilj je da se emisija gasova sa efektom staklene bašte u EU smanji za 55 odsto do 2030. godine u odnosu na nivoe iz 1990-ih.

Konačni cilj je da Evropa postane prvi klimatski neutralan kontinent do 2050. i primer drugim kontinentima.

Sedinjene Americke Države obećale su da će postići klimatsku neutralnost do 2050, a Kina do 2060. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.