EKSKLUZIVNO ZA PIPLMETAR Ko je stvarno Teša Tešanović, čovek koji drma Srbiju emisijama Balkan Info

Izvor: Piplmetar.rs, 09.Nov.2017, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSKLUZIVNO ZA PIPLMETAR Ko je stvarno Teša Tešanović, čovek koji drma Srbiju emisijama Balkan Info

Teša Tešanović, urednik i voditelj emisije „Intervju“ u produkciji BALKAN INFO nezavisne produkcije, ekskluzivno za Piplmetar govori o počecima na BALKAN INFO ali i o nekim drugim temama o kojima ranije nije imao prilike da govori…
EKSKLUZIVNO ZA PIPLMETAR Ko su stvarno Marko Jeremić i Vukašin Nedeljković iz emisija Balkan Info
Osvojivši publiku svojom spontanošću i novinarskom nepristrašnošću, Teša je ubrzo postao najpopularniji voditelj internet medija. U korak ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << prate i kolege Marko Jeremić i Vukašin Nedeljković.

Sva trojica svojim novinarskim umećem svakodnevno doprinose kvalitetu BALKAN INFO kanala na kome je ugošćeno do sada preko 400 gostiju, od kojih je momak neobičnog imena i prezimena, Teša Tešanović, ugostio otprilike polovinu njih.
Na pitanje kako je osnovan BALKAN INFO i čija je to ideja bila, Teša je rekao:
– Balkan Info je nastao kao mala grupa internet entuzijasta, okupljenih oko ideja borbe za slobodu medija i potrebe da se javnost informiše o pitanjima koje mejnstrim mediji stavljaju pod tepih. Osnovali smo Balkan Info dosta skromno, sa vrlo malo opreme i sredstava, ali zahvaljujući predanom radu članova našeg tima, uspeli smo da ostvarimo neke rezultate, i nadamo se da je ovo samo početak naše duge borbe. Na ideju za osnivanje smo zajedno došli, pa smo je posle razradili nizom sastanaka.
Da li više preferiraš da sa gostima pričaš o politici ili o nekoj drugoj temi?
– Sve zavisi od trenutka kada se snima emisija. Ako u tom trenutku postoji neko goruće političko pitanje ili nešto jako važno u aktuelnim dnevno političkim dešavanjima, onda više volim da pričam o politici sa gostima. Međutim, nekada je zanimljivije pričati i o drugim temama. Problem je takođe i šta znači pričati o politici? Svaka tema, uključujući i sportske teme, je danas duboko povezana sa politikom.
Da li se dešava da gosti pre emisije imaju neke posebne zahteve u smislu pitanja koja će biti postavljena, u kom pravcu će se voditi intervju i slično?
– Iskren da budem jako retko, uglavnom čak ni ne pitaju koja pitanja ćemo im postaviti. Između ostalog, zato što dosta naših gostiju ima dugogodišnje iskustvo nastupa u medijima, pa su spremni na sve.

Šta smatraš najvećim uspehom u životu?
– To što sam dosta radio na sebi privatno.
Intervjuisao si razne zanimljive ljude. Ko ti se najviše dopao i zašto?
– Dopao mi se Ljubodrag Duci Simonović, čovek koji razara savremeni sistem svojom kritikom. Takođe i Jugoslav Petrušić, koji zbog dugogodišnjeg bavljenja obaveštajnim, je jako obavešten u vezi dešavanja u Srbiji i Evropi. Utisak na mene je ostavio i profesor Miloš Ković, koji maltene književnim stilom priča o istoriji. Ima jako mnogo ljudi koji su ostavili utisak na mene, mogao bih satima da pišem o tome.

(Teša Tešanović sa Ducijem Simonovićem na fotografiji)
Koji ti je omiljeni film i zašto?
– Svideo mi se film: „Širom zatvorenih očiju“ od Stenlija Kjubrika, zato što slikovito opisuje rituale tajnih društava za svetsku elitu. Vrlo je zanimljivo da je Kjubrik vrlo brzo nakon snimanja filma misteriozno preminuo.
Koji ti je omiljeni Balkan Info gost?
– Imam čitav niz omiljenih gostiju, i ne bih nikada mogao da se odlučim ko mi je baš najomiljeniji.

Postao si neko ko je prepoznatljiv, poznat. Da li te je to promenilo kao osobu i ako jeste, u kom smislu?
– Nije ni malo i jako sam srećan zbog toga.

Šta radiš kad se ne baviš emisijama i gostima?
– Trudim se da živim, kao i svi ostali, ništa posebno.
Devojke koje čitaju Piplmetar zanima da li si zauzet, koji je tvoj tip devojke i kad planiraš da se ženiš?
– Nisam trenutno u vezi. Volim iskrene i inteligentne devojke, koje mogu da preokupiraju muškarca. A što se tiče ženidbe… pa videćemo jednog dana.

Teši Tešanoviću i njegovim kolegama iz Balkan Info želimo puno uspeha i napretka u karijeri, kao i još dosta fenomenalnih gostiju, neka nastave kao i do sada!
A da li vi pratite BALKAN INFO i imate li svog omiljenog gosta? Pišite nam u komentarima!
Ne propustite da pročitate i intervju sa ostalim momcima iz emisije Balkan Info.
(Razgovarala Jasmina R.)

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.