EKSKLUZIVNO Snimak upada Žandarmerije u niški zatvor i gušenje pobune (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 15.Okt.2014, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSKLUZIVNO Snimak upada Žandarmerije u niški zatvor i gušenje pobune (VIDEO)

General Bratislav Dikić komandovao je akcijom upada Žandarmerije u niški KPZ 2006, akcije zbog koje niško pravosuđe sada plaća oštetu prebijenim zatvorenicima od 134.500 evra.
 
 
„Blic“ ekskluzivno objavljuje video snimak upada Žandarmerije u niški KPZ 24. novembra 2006. godine
VIDEO

 
Četa niške Žandarmerije >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << upala je u KPZ kako bi ugušila pobunu zatvorenika.
 
 
 
Tada je pukovnik Dikić, koji je komandovao niškim odredom, lično svojom rečju garantovao da nijedan zatvorenik neće dobiti batine.
 
 
 
– Ako odmah ne otvorite vrata, mi ćemo ih probiti, a posle ćete loše da prođete. Ja vam garantujem, kao komandant Žandarmerije da niko neće dobiti batine. Neće biti prisile – obraća se Dikić vođi pobunjenih zatvorenika.
 

 
I zaista, na video snimku koji je po Dikićevom naređenju, snimio jedan od pripadnika odreda, ni u jednoj sekundi ne vidi se primena sile nad zatvorenicima.
 
 
 
Ipak, 38 zatvorenika je u akciji Žandaremije povređeno i svima je lakarska pomoć ukazana u Kliničkom centru u Nišu.
VIDEO

U izveštaju o sproveđenju akcije gušenja pobune, Dikić međutim povrede zatvorenika pravda „guranjem, gaženjem i sukobima među samim zatvorenicima“.
 
Od Dikićeve akcije, mesec dana kasnije pokušao je da se „opere“ tadašnji komandant Žandarmerije Borivoje Tešić, koji navodi da mu Dikić u prvom izveštaju o akciji nije naveo da su upotrebljena sredstva prinude.
 
Zbog nesprovođenja istrage o prebijanju zatvorenika, niško tužilaštvo i sud moraće da plate oštetu prebijenima od 134.500 evra.
 
 
Izvor:Blic
The post EKSKLUZIVNO Snimak upada Žandarmerije u niški zatvor i gušenje pobune (VIDEO) appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.