EKS podnosi prve slučajeve eksploatacije radnika novoj Evropskoj inspekciji rada

Izvor: Danas, 16.Okt.2019, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKS podnosi prve slučajeve eksploatacije radnika novoj Evropskoj inspekciji rada

Jedan od najdrastičnijih primera eksploatacije detaširanih radnika, koje danas predstavlјa Evropska konfederacija sindikata (EKS), jeste slučaj građevinskog radnika iz Srbije, koji je u Nemačkoj, gde je na rad poslat iz Slovenija, čekao tri godine da dobije neisplaćene zarade u iznosu od više od 8.000 evra, ističe se u saopštenju Saveza samostalnih sindikata Srbije. Članak EKS podnosi prve slučajeve eksploatacije radnika novoj Evropskoj inspekciji rada se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U vrtićima i do 60.000 prekobrojno upisane dece

Izvor: Danas, 16.Okt.2019

Dok država najavljuje povećanje broja dece između tri i 5,5 godina u vrtićima, iz sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja poručuju da prioritet treba da bude rasterećenje postojećih grupa. Članak U vrtićima i do 60.000 prekobrojno upisane dece se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.