EK:Temeljite mere za budžet, ali i povlačenje ekonomije

Izvor: Beta, 15.Nov.2014, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK:Temeljite mere za budžet, ali i povlačenje ekonomije

BRISEL, 15. novembra 2014. (Beta) - Vlada Srbije je proteklih meseci preduzela temeljite korake za smanjenje budžetskog deficita, ali je u srpskoj ekonomiji došlo do "povlačenja" i očekuje se rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 1,1 odsto u ovoj, u odnosu na 2,6 odsto u prošloj godini, ocenila je Evropska komisija (EK) u najnovijoj ekonomskoj analizi.

EK u analizi u koju je imala uvida agencija Beta, navodi da je srpska privreda pretrpela veliku štetu zbog teških poplava u maju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << što je povećalo i budžetske izdatke i kaže da je medjunarodna zajednica sa milijardu evra pomogla Srbiji da otkloni posledice poplava.

Nezaposlenost je i dalje nešto preko 20 odsto, a privatni sektor u Srbiji je u prvih pola godine otvorio 51.000 novih radnih mesta, dok je u javnom sektoru zaposleno novih 20.000 nameštenika, iako je na snazi zabrana zapošljavanja u državnim službama, primećuje EK.

Komisija navodi da su realne plate mahom ostale na istoj ravni.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

EK: Temeljite mere za smanjenje deficita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2014

Vlada Srbije je proteklih meseci preduzela temeljite korake za smanjenje budžetskog deficita, ali je u srpskoj ekonomiji došlo do "povlačenja" i očekuje se rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 1,1 odsto u ovoj, u odnosu na 2,6 odsto u prošloj godini, ocenila je Evropska komisija (EK) u najnovijoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.