Džudžo za Al Jazeeru – Nije dobro da političke partije učestvuju na izborima za BNV

Izvor: SandzakPress.net, 27.Avg.2014, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džudžo za Al Jazeeru – Nije dobro da političke partije učestvuju na izborima za BNV

Sjeverni Sandžak – Plan i program nastave na bosanskom jeziku pripremilo je “Bošnjačko nacionalno vijeće u tehničkom mandatu”. Na čelu te institucije je Esad Džudžo, koji godinama radi na promociji bošnjačkog nacionalnog identiteta u Srbiji. Zbog toga je, kako kaže, iz svog prezimena ukinuo nastavak “vić” i vratio mu izvorni oblik. “To je važno kulturološko etnogenetsko-antropološko pitanje i, naravno, ono je stvar ličnog izbora, ličnog osjećaja da li je nekom učinjena >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << nepravda”, rekao je Džudžo. On je istakao da ne bi bilo dobro da političke partije učestvuju na izborima za BNV, kao ni Islamska zajednica: “Moje iskustvo govori i zato sam rekao da ne bi bilo dobro da stranke političke učestvuju direktno na izborima. Islamska zajednica pogotovu. Jer smo mi u zadnji 4-5 godina upsijeli da potpuno depolitizujemo BNV” Podsjećamo da je jedina politička partija koja je do sada najavila izlazak na izbore za BNV SDA Sandžaka na čijem čelu je i nosilac liste Sulejman Ugljanin.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Džudžo unapred čestitao Erdoganu i Davutogluu

Izvor: Blic, 27.Avg.2014

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) u tehničkom mandatu Esad Džudžo uputio je čestitke Redžepu Tajipu Erdoganu, povodom sutrašnje inauguracije za predsednika, i Ahmetu Davatogluu, povodom preuzimanja funkcije premijera Turske...Informativna služba BNV je saopštila da je Džudžo dvojici...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.