Džudžević poziva na bojkot predsedničkih izbora

Izvor: Vesti-online.com, 28.Apr.2012, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džudžević poziva na bojkot predsedničkih izbora

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu Esad Džudžević pozvao je Bošnjake u Sandžaku da na izborima 6. maja precrtaju listić za imenima kandidata za predsednika Republike.

"Nijedan od 12 kandidata nije smogao snage da se izjasni o Rezoluciji Bošnjačkog nacionalnog veća zbog čega treba bojkotovati ove izbore", rekao je Džudžević na konferenciji za novinare u Novom Pazaru.

On je rekao da je Bošnjačko nacionalno veće od 2000. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << podržavalo Borisa Tadića, ali ovog puta neće jer Tadić "nije smogao snage da reaguje na nasilje nad Bošnjacima".

Govoreći o kandidaturi Muamera Zukrolić za predsednika Srbije, Džudžević je rekao da očekuje da Zukorlić pre izbora povuče kandidaturu.

Džudžević je 23. aprila zatražio od svih predsedničkih kandidata da se izjasne o Rezoluciji o položaju i ostvarivanju prava i sloboda bošnjačkog naroda u Srbiji.

U toj rezoluciji se tvrdi da je Bošnjacima u Sandžaku uskraćeno pravo na službenu upotrebu bosanskog jezika i pisma, na obrazovanje na tom jeziku, na zaštitu i unapređenje bošnjačkog kulturnog nasleđa i na ravnopravnu zastupljenost u državnim organima i službama s javnim ovlašćenjima.

U tom dokumentu se traži rasvetljavanje i procesuiranje odgovornih za teška krivična dela nad Bošnjacima 1999. godine i sprovođenje programa povratka izbeglih, raseljenih i prognanih Bošnjaka.

U Srbiji se 6. maja održavaju predsednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.
Pogledaj vesti o: Raška,   Predsednički izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.