Džonson se predomislio, proteruje Huavej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2020, 16:44

Džonson se predomislio, proteruje Huavej

Britanski premijer Boris Džonson naredio je danas da se domaće kompanije do 2027. godine u potpunosti oslobode kineskog Huaveja kao dobavljača opreme za britansku 5G mrežu do 2027.

Prenoseći ovu vest, agencija Rojters navodi da Džonson rizikuje da izazove gnev Kine jer je najavio da najveći svetski proizvođač telekomunikacione opreme više nije dobrodošao.

Sedmogodišnji rok za “čišćenje” preostale opreme Huaveja obradovaće britanske telekom operatere >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao što su Britiš Telekom, Vodafon i Tri, koji su strahovali da će biti prisiljeni da potroše milijarde funti kako bi brže izbacili opremu kineskog giganta iz svojih mreža, ocenjuje Rojters.

Ipak, ova odluka će odložiti uvođenje 5G mreže u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sjedinjene Države, podseća britanska agencija, već dugo vrše pritisak na Džonsona da poništi prethodnu odluku iz januara ove godine kojom je odobrio ograničeno učešće Huaveja kao dobavljača opreme za 5G.

Pored toga, London je zabrinut i zbog dešavanja u Hongkongu i percepcije da Kina nije iznela celu istinu u pogledu izbijanja pandemije korona virusa, dodaje Rojters.

Britanskim telekom kompanijama će takođe biti naloženo da u naredne dve godine prestanu da koriste Huavej opremu u širokopojasnoj mreži fiksne telefonije, dodaje se u tekstu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džonson podlegao pritisku, protjeruje Huavej

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2020

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson naredio je danas da se domaće kompanije do 2027. godine u potpunosti oslobode kineskog Huaveja kao dobavljača opreme za britansku 5G mrežu do 2027.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.