Džihadiste stigla osveta za ubijene Kopte: Egipatske snage bezbednosti ubile 19 ekstremista (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadiste stigla osveta za ubijene Kopte: Egipatske snage bezbednosti ubile 19 ekstremista (FOTO)

Egipatske snage bezbednosti ubile su, u provinciji Minja u centralnom Egiptu, 19 pripadnika islamističkih ekstremista, ćelije za koju se veruje da je ogovorna za napad na koptske hodočasnike, saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.

U saopštenju se dodaje da su osumnjičeni ubijeni u razmeni vatre u pustinjskoj zapadnoj oblasti Minje nakon što su ih sustigli pripadnici snaga bezbednosti, prenosi Rojters.

Ranjena 4 vojnika NATO: Naleteli na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tenk! HAOS na vojnoj vežbi koju su dugo spremali (FOTO/VIDEO)

Agencija navodi da nije navedeno tačno vreme kada se događaj odigrao.

Ministry of Interior released 19 graphic pictures of bodies.

Claims firefright broke out when Security Forces surrounded their camp. Seized small arms, ammunition, and Islamic State litreture. pic.twitter.com/BsSpO9ApQP

— Egypt Defence Review (@EgyGreenfly) November 4, 2018

Teroristička organizacija Islamska država preuzela je prethodno odgovornost za napad u provinciji Minja koji se u petak dogodio, ali nije pružila nikakav dogaz za takvu tvrdnju, navodi britanska agencija.

Kako je AP preneo u petak, egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je najmanje sedmoro egipatskih Kopta ubijeno, a 12 ranjeno u napadu islamista na autobus s koptskim hodočasnicima koji su bili na putu ka udaljenom manastiru južno od Kaira.

Portparol Koptske hrišćanske crkve Bouls Halim rekao je tada da će broj žrtava tog napada u provinciji Minja verovatno rasti.

Neofašizam buja u Trstu! Hiljade ULTRADESNIČARA izašlo ulice - BAKLjE i POLICIJA! (VIDEO)

To je drugi napad na hodočasnike koji su išli ka manastiru Svetog Semjuela u provinciji Minja.

Prethodni napad dogodio se u maju 2017. godine, kada je skoro 30 ljudi ubijeno.

U Egiptu, koji ima oko 100 miliona stanovnika, hrišćani čine 10 odsto stanovništva.

Oni se, kako agencija napominje, žale na diskriminaciju.

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Egiptu ubijeno 19 napadača na hrišćane

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Nov.2018

Egipatske snage bezbednosti saopštile su danas da su u pucnjavi ubile 19 aktivista, među kojima i one osumnjičene za nedavno ubistvo nekoliko hrišćana koji su putovali u udaljeni manastir...Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da su aktivisti praćeni do pustinjskog dela Egipta u centralnom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.