Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Nov.2018, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Egiptu ubijeno 19 napadača na hrišćane

Egipatske snage bezbednosti saopštile su danas da su u pucnjavi ubile 19 aktivista, među kojima i one osumnjičene za nedavno ubistvo nekoliko hrišćana koji su putovali u udaljeni manastir.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da su aktivisti praćeni do pustinjskog dela Egipta u centralnom delu zemlje.

Ministarstvo je objavilo fotografije s telima ubijenih napadača. Navodi se da su oni otvorili vatru na policiju koja ih je opkolila.

U napadu na hrišćane u petak je ubijeno sedam osoba. Hrišćani čine oko deset odsto egipatskog stanonivšta i redovno se žale na diskriminaciju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Egiptu ubijeno 19 napadača na hrišćane

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Nov.2018

Egipatske snage bezbednosti saopštile su u nedelju da su u pucnjavi ubile 19 aktivista, među kojima i one osumnjičene za nedavno ubistvo nekoliko hrišćana koji su putovali u udaljeni manastir.  Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da su aktivisti praćeni do pustinjskog dela Egipta u centralnom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.