Džaferović gledao kako ubijaju Srbe

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2015, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džaferović gledao kako ubijaju Srbe

Mirsad Kebo, potpredsednik Federacije BiH, dostavio je Tužilaštvu BiH novih 2.200 stranica dokaza protiv visokih bošnjačkih političkih funkcionera koji su i danas na visokim pozicijama. Jedan od tih dokumenata u posedu je "Vesti" i u njemu se, praktično, potvrđuje da su aktuelni predsedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Šefik Džaferović i ratni komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin prisustvovali ubistvima zarobljenih srpskih civila i vojnika u Vozući >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u avgustu 1994. godine!

Po navodima iz službene beleške dvojice bošnjačkih policajaca, oni su bili u pratnji Džaferovića i Mahmuljina prilikom njihove posete Vozući. U dokumentu se objašnjava da su u Vozuću došli u trenucima dok su se mudžahedini spremali da ubiju srpskog civila.

"Navedenog dana išli smo u pratnju povodom dolaska predsednika Izetbegovića u obilazak Vozuće. Na ulazu u Vozuću zaustavljeni smo na vojnom punktu i rečeno nam je da malo pričekamo jer su, kako su nam rekli, pripadnici jedinice El Mudžahid uhvatili nekog Srbina pa spremaju da ga likvidiraju. Pratili smo načelnika CSB Zenica Džaferović Šefika, bio je prisutan komandant Trećeg korpusa general Mahmuljin, kao i komandiri policije Alić Kasim i Ibraković Kemal. Sa zadatka smo se vratili u bazu u 17.30 sati", navodi se u belešci.

Takođe, prema našim saznanjima, u dokumentaciji koju je Kebo dostavio Tužilaštvu nalaze se i brojni dokumenti koji potvrđuju da je odred El Mudžahid bio direktno podređen komandi Trećeg korpusa takozvane Armije BiH. Osim toga, tu je i dokument iz koga se vidi da su brojni pripadnici tog zloglasnog odreda odlikovani najvišim odlikovanjima bošnjačke armije, čime bukvalno padaju u vodu sve teorije o tome da je ta jedinica delovala samostalno, bez ikakve kontrole.

Kebo je najavio da će dostaviti i druge materijale i video-kasete koje bacaju novo svetlo na jedinicu El Mudžahid i one koji su pomagali, podržavali i njome komandovali, kao i deo materijala koji se odnosi na raspodelu novca s tajnih računa u inostranstvu o kojima nijedan organ nije obavešten. Kebo je izjavio da ono što on radi nije dnevna politika i nije okrenuto prema bošnjačkom narodu i islamu.

- Onaj ko je klao nije musliman i Bošnjak. Islam to ne priznaje. Ja sam dokaze o ratnim zločinima dostavio da bih zaštitio većinu od nečega što su radili pojedinci. Hoću da dam primer i drugima da to urade - istakao je Kebo

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.