Džaferović: Poseta  šefice britanskediplomatije Sarajevu jasan znak za sve u BiH i regionu

Izvor: Beta, 26.Maj.2022, 21:17

Džaferović: Poseta šefice britanskediplomatije Sarajevu jasan znak za sve u BiH i regionu

Predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da poseta britanske ministarke spoljnih poslova Liz Tras "vrlo jasan signal" za sve u Bosni i Hercegovini i regionu.On je naveo da je Velika Britanija jedan od najvećih prijatelja i strateških saveznika BiH, jedan od garanata Dejtonskog mirovnog sporazuma i da j,e kao članica Saveta za sprovodjenje mira (PIK), podržala reforme u BiH poslednjih 27 godina."Od izuzetne važnosti je da imamo ovako snažnog, ali i odlučnog prijatelja koji svima u Bosni i Hercegovini želi dobro, pa je zbog toga spreman snažno se suprotstaviti onima koji seju nered i potkopavaju mir", rekao je Džaferović za novinsku agenciju Fena.On je istakao da je šefica britanske diplomatije poslala "najsnažnije poruke podrške" suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, da je naročito važna podrška Oružanim snagama BiH, kao i najava povećanja britanskih investicija u energetiku i infrastrukturu, kako bi se suzbio "maligni ruski uticaj"."Ukrajinska kriza je pokazala da je Velika Britanija pouzdan saveznik. Od najviše važnosti su poruke da će Velika Britanija snažno podržavati put Bosne i Hercegovine ka NATO, i da će o važnosti tog pitanja razgovarati i sa ostalim saveznicima", rekao je Džaferović.Po njegovim rečima, BiH ostaje predana saradnji sa zapadnim partnerima, Evropskom unijom i ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Džaferović: Poseta šefice britanske diplomatije Sarajevu jasan znak za sve u BiH i regionu

Izvor: Danas, 26.Maj.2022

Predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da poseta britanske ministarke spoljnih poslova Liz Tras "vrlo jasan signal" za sve u Bosni i Hercegovini i regionu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.