Sud BiH: Mešanoviću smanjena kazna za zločin nad Srbima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2021, 15:58

Sud BiH: Mešanoviću smanjena kazna za zločin nad Srbima

Apelaciono veće Suda BiH pravosnažno je osudilo Šerifa Mešanovića na šest godina zatvora zbog zločina počinjenog nad srpskim civilima na području Hadžića, kojom mu prvostepena kazna umanjena za godinu dana.

Mešanović je osuđen da je, kao nekadašnji upravnik logora "Krupa" u Zoviku, od juna 1992. do sredine 1994. godine, nezakonito zatvarao, nečovečno postupao i zarobljenike prisiljavao na prinudni rad.

Mešanović je u julu 2018. prvostepeno osuđen na sedam godina zatvora u predmetu "Mustafa Đelilović i drugi".

Postupak protiv njega je potom razdvojen zbog bolesti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mešanoviću šest godina zatvora za zločine nad srpskim i hrvatskim zatočenicima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jun.2021

Sud BiH osudio je pravosnažno Šerifa Mešanovića na šest godina zatvora za zločine nad civilima i ratnim zarobljenicima srpske i hrvatske nacionalnosti zatvorenim u logoru “Silos” u Tarčinu, školi u Pazariću i kasarni “Krupa” u Zoviku, dvadesetak kilometara od Sarajeva. Zločin je počinjen...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.