Dvocifren rast broja domaćih turista i u septembru

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2020, 15:32

Dvocifren rast broja domaćih turista i u septembru

Domaći turisti su i u septembru mesecu odmor provodili u Srbiji, više nego u istom mesecu prošle godine. Oni su u septembru ostvarili 603912 noćenja, što je skoro 19% više nego u istom mesecu prošle godine.

Domaći turisti su, na osnovu ostvarenih noćenja, u septembru najviše bili zainteresovani za banjska, pa potom za planinska mesta – Sokobanju, Vrnjačku Banju, Zlatibor, Beograd, Kopaonik. Destinacije koje beleže veći ukupan broj turista u prvih 9 meseci 2020. nego >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prošle godine su – Banja Vrdnik, Divčibare i Stara planina.

Strani turisti su, zbog još limitiranih uslova za putovanje, ostvarili 94196 noćenja, što je za 76% manje nego u istom mesecu prošle godine ali skoro 14 000 više nego u avgustu mesecu, ove godine. To ukazuje na blagi oporavak međunarodnog tržišta, uprkos ograničenjima putovanja, prouzrokovanih COVID-19. Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Bosne i Hercegovine, Turske, Crne Gore, Rusije i Nemačke.

Statistički podaci od januara do septembra pokazuju da je u prvih devet meseci ove godine u Republici Srbiji boravilo ukupno 1,464.664 turista, što je za 48 % manje u odnosu na period januar-septembar 2019. godine), od čega je domaćih bilo 1,110.656 (22% manje u odnosu na period januar-septembar 2019, a inostranih 354.008 ( - 75 %).

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.