Dve osobe obolele od groznice zapadnog Nila

Izvor: BKTV News, 28.Jul.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve osobe obolele od groznice zapadnog Nila

 Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović – Batut” saopštio je da je kod dve osobe u Srbiji laboratorijski potvrđena groznica zapadnog Nila, a da su prijavljena i tri verovatna slučaja infekcije virusom zapadnog Nila.


“Od dva potvrđena slučaja, jedan slučaj je sa teritorije Južnobačkog okruga iz Bečeja, a drugi slučaj sa teritorije Grada Beograda, sa Čukarice”, navedeno je sajtu Batuta. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

Među verovatnim slučajevima infekcije virusom Zapadnog Nila jedna osoba je iz Titela, jedna iz Niša, i jedna osoba iz Mladenovca.
“Među potvrđenim i verovatnim slučajevima jedna osoba je boravila u Grčkoj, dok ostale osobe nigde nisu putovale. Četvoro pacijenata starije je od 50 godina i među njima dve obolele osobe imaju hronične bolesti”, navode u Batutu.
 
Izvor: tanjug.rs
The post Dve osobe obolele od groznice zapadnog Nila appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potvrđena dva slučaja groznice Zapadnog Nila

Izvor: RTS, 28.Jul.2014

Kod dve osobe u Srbiji laboratorijski potvrđena groznica Zapadnog Nila, a prijavljena su i tri verovatna slučaja infekcije tim virusom, saoštio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović - Batut". ..Kako se navodi, od dva potvrđena slučaja, jedan slučaj je sa teritorije Južnobačkog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.