Dve opštine u Zapadnoj Srbiji formirale vlast: Na čelu opštine Arilje naredne četiri godine biće Predrag Maslar

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2020, 16:16

Dve opštine u Zapadnoj Srbiji formirale vlast: Na čelu opštine Arilje naredne četiri godine biće Predrag Maslar

Za predsednika opštine Nova Varoš izabran je Radosav Vasiljević

Novi predsednik opštine Arilje je Predrag Maslar, dok će njegov zamenik, naredne četiri godine, biti Branko Vukajlović.

- Glavni ciljevi su rad na projektima za razvoj opštine u pravcu turizma, privrede, kulture i sporta. Takođe, ako bude moguće, da naša metalska industrija postane namenska. Ovo su neki naši početni koraci, a sve u cilju da podignemo stepen razvijenosti Arilja - rekao je Maslar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Za članove Opštinskog veća postavljeni su Nebojša Kaljević, Milutin Stefanović, Radosav Raković, Dragan Stanojević, Ljiljana Lazović, Milovan Bjelović i Branislav Stefanović.

Ariljsko rukovodstvo izabrano je sa 25 glasova `za`, protiv je bilo petoro odbornika, dvoje je bilo uzdržano dok jedan nije bio prisutan.

Inače, Predrag Maslar rođen je 15. januara 1982. godine u Požegi dok je osnovnu i srednju školu završio u Arilju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Kragujevcu 2007, i dobio zvanje diplomirani pravnik političko - upravnog smera. Bio je na čelu košarkaškog kluba dve godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

Radosav Vasiljević još četiri godine predsednik opštine podno Zlatara

, kome je ovo drugi mandat, za njega je glasalo 17 odbornika, protiv je bilo šest dok četvoro nije glasalo.

- Stojimo i dalje iza programa naše koalicione liste, koji smo predstavili našim građanima još u junu ove godine. Nastavićemo sa kapitalnim ulaganjima za dobrobit boljih uslova života i zdravlja naše dece. Do 2025. uradićemo još 450 km novih puteva a rekonstruisaćemo i 70 km vodovodne i kanalizacione mreže i to kompletnu gradsku deo seoske a završiće se i vodovod u MZ Božetići. Izgradićemo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, a nastavićemo sa podizanjem kapaciteta elektro mreže u turističkim i industrijskim zonama, kao i još četiri trafo stanice - rekao je Vasiljević.

Zamenik predsednika opštine, narede četiri godine, biće dr Branko Bjelić, za čiji izbor kao i za izbor Opštinskog veća je glasalo 19 odbornika, protiv je bilo pet dok troje nije glasalo.

Na današnjem skupštinskom zasedanju izabran je i v.d. direktor TO "Zlatar" Branko Pucarević, kao i UO organizacije. Imenovana je Mandatno-imunitetska komisija i usvojene izmene Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i poiltike ruralnog razvoja opštine. Takođe, je imenovana Komisija za izmenu poslovnika skupštine opštine Nova Varoš.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Radosavu Vasiljeviäu drugi mandat: Nova Varoš dobila predsednika opštine, izabrano i novo opštinsko veće

Izvor: SandzakPress.net, 27.Avg.2020, 14:06

Radosav Vasiljević dobio je novi predsednički mandat. Odlukom odbornika on je drugi put zaredom izabran za predsednika opštine Nova Varoš, dok je njegov zamenik dr Branko Bjelić koji je i do sada obavljao ovu funkciju. I Vasiljević i Bjelić su kandidati sa liste „Aleksandar Vučić –...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.