Dve gitare Edija Van Halena na aukcijskoj prodaji u decembru

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2020, 18:28

Dve gitare Edija Van Halena na aukcijskoj prodaji u decembru

Dve gitare nedavno preminulog poznatog muzičara Edija Van Halena (Eddie) biće ponuđene na aukciji u decembru, saopštila je danas aukcijska kuća Džulijen (Julien).

U pitanju su električna gitara "EVH Charvel Art Series" iz 2004. godine i gitara koju je Van Halen prilagodio za sviranje 1991. godine u jednom studiju, navela je aukcijska kuća i dodala da je prodaja zakazana za 5. decembra.

Van Halen je na obe gitare napravio šare u svom stilu kao na većini svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gitara iz doba prvog albuma benda 1978. godine. Procenjuje se da bi svaka gitara mogla da bude prodata za cenu od 60.000 do 80.000 dolara.

Edi Van Halen (65) preminuo je 6. oktobra od raka.

Na aukciji posvećenoj svetu rokenrola, biće ponuđena gitara marke Fender Stratokaster koju je vođa benda "Nirvana" Kurt Kobejn (Curt Cobain) razbio na turneji promocije albuma "In Utero" 1994. godine.

Takođe će biti ponuđen par belih rukavica sa kristalnim ukrasom koje je nosio Majkl Džekson (Michael Jackson) na turneji "Victory Tour" braće Džekson 1984. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Na prodaju dve gitare Edija van Hejlena

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2020, 08:05

Dve gitare nedavno preminulog poznatog muzičara Edija Van Hejlena biće ponuđene na aukciji u decembru, saopštila je aukcijska kuća Džulijen...U pitanju su električna gitara "EVH Charvel srt series" iz 2004. godine i gitara koju je Van Hejlen prilagodio za sviranje 1991. godine u jednom studiju,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.