Izvor: Radio 021, 20.Okt.2020, 08:05

Na prodaju dve gitare Edija van Hejlena

Dve gitare nedavno preminulog poznatog muzičara Edija Van Hejlena biće ponuđene na aukciji u decembru, saopštila je aukcijska kuća Džulijen.

U pitanju su električna gitara "EVH Charvel srt series" iz 2004. godine i gitara koju je Van Hejlen prilagodio za sviranje 1991. godine u jednom studiju, navela je aukcijska kuća i dodala da je prodaja zakazana za 5. decembar.

Van Hejlen je na obe gitare napravio šare u svom stilu kao na većini svojih instrumenata iz doba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prvog albuma benda 1978. godine. Procenjuje se da bi svaka gitara mogla da bude prodata za cenu od 60.000 do 80.000 dolara.

Edi Van Hejlen (65) preminuo je 6. oktobra od raka.

Na aukciji posvećenoj svetu rokenrola, biće ponuđena gitara marke Fender Stratokaster koju je vođa benda "Nirvana" Kurt Kobejn razbio na turneji promocije albuma "In Utero" 1994. godine.

Takođe će biti ponuđen i par belih rukavica sa kristalnim ukrasom koje je nosio Majkl Džekson na turneji "Victory" braće Džekson 1984. godine.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.