Dve bebe zaražene u Beogradu, jedna stara svega 28 dana

Izvor: B92, 24.Mar.2020, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve bebe zaražene u Beogradu, jedna stara svega 28 dana

Beba stara svega 28 nedelja zaražena je koronavirusom, rekao je direktor KBC "Dragiša Mišović" dr Vladimir Đukić.

Govoreći o pacijentima koji se leče u "Mišoviću" Đukić je na TV Pink istakao je da ima i dosta mladih.

"Mi imamo bebu od 28 nedelja, roditelje, otac i sin, sin i majka, porodice cele, svi su ugroženi, jedina preventiva je potpuna izolacija", kazao je.

Od 120 pacijenata jedan je na respiratoru, nekoliko na kiseoniku.

"Dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je mladih. Nažalost, nisu svi u idealnom stanju, ali postoje stvarno svi preduslovi da se više nego kvalitetno zbrinu i nadam se da će biti u redu", kazao je direktor.

Dodaje i da je danas održano predavanje kineskih kolega.

"Kad gledate njihovu statistiku - jeste starija populacija više ugrožena, udružene bolesti doprinose mortalitetu, međutim, i njih je iznenadio jako brz klinički tok, drastične patofiziološke promene na plućima koje su i za njih bile enigmatične", kaže dr Đukić.

Jednomesečna beba, koja se nalazi u KBC Dragiša Mišović, primljena je na kliniku u subotu, a kada je imala 27 dana, prenosi Blic.

Beba je virus verovatno dobila od ukućana, tačnije od očevog strica koji je pozitivan na koronavirus.

"Beba je stabilno i oporavila se. Kada je reč o opštem stanju već sada bi mogla da ide kući, ali je zbog uzrasta zadržana kako ne bi majka procenjivala stanje", rekli su lekari u KBC.

Bebe retko obolevaju

Kako je već poznato, od koronavirusa obolevaju i mladi i stariji, s tim što su šanse za oporavak kod ovih drugih teže... Međutim, kod beba slučajevi obolevanja retki su i u svetu.

Jedan od njih je i slučaj šestomesečnog dečaka iz Velsa, čija majka je objasnila kakvi simptomi mogu da ukažu na obolevanje od koronavirusa kod beba.

Majka je kazala i da je beba tada bila na kućnom lečenju i da je ozdravila, baš kao i njen muž, koji je bio inficiran.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dr Vladimir Đukić (KBC Dragiša Mišović): Korona virusom zaražena beba od 28 nedelja

Izvor: Blic, 24.Mar.2020

Beba stara svega 28 nedelja zaražena je korona virusom, rekao je na TV Pink direktor KBC "Dragiša Mišović" dr Vladimir Đukić.

Nastavak na Blic...

SAZNAJEMO Korona virusom zaražena beba od 27 dana, u stabilnom je stanju i OPORAVILA SE

Izvor: Blic, 24.Mar.2020

Jednomesečna beba nalazi se na lečenju u KBC "Dragiša Mišović". Beba, dečak, primljena je na kliniku u subotu, a kada je imala 27 dana, saopštavaju za "Blic" u KBC "Dragiša Mišović" i navode da je ovo jedan od primera zašto je bitno razdvojiti i starije od mladih, ali i bebe od ostalih ukućana.

Nastavak na Blic...

Dve bebe zaražene koronom, jedna u kućnoj izolaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2020

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras da su u Srbiji do sada potvrđena dva slučaja zaraze koronavirusom beba, da je prva beba sa Kovidom 19 bila u kućnoj izolaciji, dok je beba stara sedam meseci na lečenju u KBC ''Dragiša Mišović''...''Prva beba je bila na kućnom lečenju jer...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.