LOŠE VESTI U KBC Dragiša Mišović: DOSTA JE MLADIH, čak i beba od 28 nedelja

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2020, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOŠE VESTI U KBC "Dragiša Mišović": DOSTA JE MLADIH, čak i beba od 28 nedelja

Direktor KBC "Dragiša Mišović" dr Vladimir Đukić gostovao je večeras na TV Pink.

On kaže da ima dosta mladih koji su primljeni u bolnicu zbog korona virusa.

- Imamo jednog a respiratoru, nekoliko na kiseoničkoj potpori, 120 pacijenta ukupno, dosta je mladih. Nažalost nisu svi u idealnom stanju, ali postoje stvarno svi preduslovi da se više nego kvaliteno zbrinu i nadam se da će biti u redu - rekao je dr Đukić.

Dodaje i da je jedina preventiva potpuna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izolacija.

- Mi smo danas imali predavanje veoma kvalitetno kineskih kolega, kad gledate njihovu statistiku - jeste starija populacija više ugrožena, udružene bolesti doprinose mortalitetu, međutim i njih je iznenadio jako brz klinički tok, drastične patofizioleške promene na plućima koje su i za njih bile enigmatične. Mi imamo bebu od 28 nedelja, roditelje, otac i sin sin i majka, porodice cele, svi su ugroženi, jedina preventiva je potpuna izolacija. Reagovali smo pravovremeno. Kolega koji ima zapaljenje pluća je dva puta negativna test za koronu - kaže dr Đukić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dve bebe zaražene u Beogradu, jedna stara svega 28 dana

Izvor: B92, 24.Mar.2020

Beba stara svega 28 nedelja zaražena je koronavirusom, rekao je direktor KBC "Dragiša Mišović" dr Vladimir Đukić...Govoreći o pacijentima koji se leče u "Mišoviću" Đukić je na TV Pink istakao je da ima i dosta mladih..."Mi imamo bebu od 28 nedelja, roditelje, otac i sin, sin i majka, porodice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.