Dušanov tata: Hvala, Srbijo!

Izvor: Mondo, 16.Sep.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušanov tata: Hvala, Srbijo!

Otac malog Dušana Todorovića, koji je hitno poslat na operaciju u Španiju kako bi mu bio spasen život, zahvalio se svima na velikoj pomoći u prikupljanju novca za lečenje.

Foto: FK Partizan/Instagram

  Dušan Todorović, četvorogodišnji dečak koji je ujedinio Srbiju i "naterao" nas sve da se setimo zaboravljenog ili potisnutog osećaja solidarnosti, prebačen je na hitno lečenje u Španiju.

 Mali Duki je zahvaljujući mnogima od vas/nas pobedio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u trci sa vremenom, ali njegovom lečenju i nadamo se uspešnom oporavku još nije kraj i svi smo mislima uz njega, ali i svu decu Srbije koja su teško bolesna i kojoj takođe treba pomoć.

Njegov otac danas se putem Facebook stranice zahvalio svima na pomoći, celoj Srbiji, ističući da se "sve odigralo u poslednji čas".

"Fondacija Borba za život će u ponedeljak objaviti izvode (o uplatama) tako da se naša misija tu završava, a mi smo otišli u novu borbu koja će biti i teža od prethodne", napisao je Dušanov otac, uz izvinjenje što ne može svakom pojedinačno da odgovori na poruke i da se zahvali.

Cela akcija prikupljanju pomoći za ovog četvogorodišnjeg dečaka koji ima kancer počela je zahvaljujući ljudima okupljenima oko pokreta Grobarski trash romantizam, uključio se potom i FK Partizan, a zatim i mnogi ljudi, nebitno kojeg su navijačkog opredeljenja. Bilo je raznih načina - od slanja SMS poruka, novčanih uplata, a jedan novosadski taksista je besplatno vozio mušterije, tražeći od njih jedino da pošalju SMS na broj za pomoć malom Dušanu. Jedan čovek je iz inostranstva uplatio 70.000 evra.

Sve ovo je pokazalo da je solidarnost građana Srbije na vrlo visokom nivou i da mnogi ljudi saosećaju sa onima u nevolji, pogotovo sa decom.

Ipak, neophodno je sistemsko rešenje ovog problema, odnosno sistemsko lečenje teško obolele dece.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Prva slika malog Dušana iz bolnice; Otac: Molite se za nas

Izvor: B92, 17.Sep.2018, 11:02

Otac malog Dušana, za kog je čitava Srbija u kratkom roku prikupila neophodna sredstva za lečenje u Barseloni, zahvalio se dobrim ljudima. "Molite se za nas"...On je na svom Fejsbuk profilu, koji je preneo TV Centar, napisao kratku poruku svima koji su uspeli da pomognu njegovoj porodici da njegov...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.