Prva slika malog Dušana iz bolnice; Otac: Molite se za nas

Otac malog Dušana, za kog je čitava Srbija u kratkom roku prikupila neophodna sredstva za lečenje u Barseloni, zahvalio se dobrim ljudima. "Molite se za nas".

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2018.

10:32

Prva slika malog Dušana iz bolnice; Otac: Molite se za nas
Screenshot

On je na svom Fejsbuk profilu, koji je preneo TV Centar, napisao kratku poruku svima koji su uspeli da pomognu njegovoj porodici da njegov sin, četvorogodišnji Dušan ode u Barselonu jer boluje od tumora neoblastom. Dečaku iz sela kod Svilajnca pojavile su se recidivne promene, zbog kojih je hitno morao da ode na lečenje.

Akcija prikupljanja pomoći za Dušanovo lečenje je započela 6. septembra, a Fondacija "Podrži život" je saopštila da je sumu koja je nedostajala da se kompletira iznos neophodan za plaćanje usluga bolnice u Barseloni uplatila anonimna osoba koja je direktno kontaktirala porodicu.

U ceo slučaj uključio se i predsednik Srbije i ministar zdravlja. Nakon što je prikupljeno oko 190.000 evra koliko su osnovni troškovi lečenja dečaka, maleni Dušan je otputovao u Barselonu, a TV Centar je na svojoj fejsbuk stranici objavio i njegovu prvu sliku iz bolničkog kreveta.

Takođe, ta medijska kuća prenela je u celosti poruku koju je Dušanov otac uputio svima koji su im pomogli.

"Ljudi, da se samo javim na sekund! Hvala svima od srca, hvala svim ljudima po Srbiji, hvala svima koji su nam pomogli, hvala državi Srbiji, sve se odigralo u poslesnji čas! Ko je slao novac preko Pošte i Westerna, nisam bio u situaciji da podignem, tako da ce se vratiti. Fondacija će u ponedeljak objaviti izvode, tako da se naša misija tu završava, a mi smo otišli u novu borbu koja će biti i teža od prethodne. Izvinite što ne odgovorim skoro nikome pošto moj kontakt telefon stoji svuda i prosto nemam mogućnosti da se javim! Dali ste nam mogućnost da pokušamo nemoguće i uz ovakvu podršku, nadam se da će i Bog dragi biti uz Dukija! Javljam se kad stignem, ne brinite i molite se za nas jer će nam trebati!".

Aleksandar je za "Blic" u toku večeri dao i kratku izjavu o hitnim merama koje lekari u bolnici "Sant Joan de Deu" preduzimaju kako bi pomogli teško obolelom dečaku: "Po ubrzanom postupku će mu uraditi još dodatne analize, jer situacija sa Dušanom nije baš najpovoljnija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: