Dunja Mijatović: Vlast da istraži zastrašivanje novinara

Izvor: N1 televizija, 16.Sep.2016, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dunja Mijatović: Vlast da istraži zastrašivanje novinara

Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović pozvala je vlasti u Srbiji da u potpunosti istraže zastrašivanja i pretnje upućene novinarima.

Mijatović je u pisanoj izjavi navela da sa velikom zabrinutošću prati seriju incidenata, uključujući i pretnje smrću, usmerene medijima u poslednjih tri meseca.

Ona je podsetila da su najnoviji incidenti pretnje smrću predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedimu Sejdinoviću, programskom uredniku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u NDNV Dinku Gruhonjiću i novinaru BIRN-a Slobodanu Georgijevu.

Mijatović je istakla i druge incidente, uključujući i pretnje Dragani Pećo i urednicima portala KRIK, novinaru magazina Nokturn Borisu Džiniću, novinarki Vojvođanskog istraživačkog centra (VOICE) Maji Živanović i autoru emisije 24 minuta Zoranu Kesiću.

"Novinari ne smeju biti ugroženi ili na bilo koji način ućutkivati zbog svog rada", rekla je predstavnica OEBS-a.

Ona je dodala i da veruje da će nadležni organi za sprovođenje zakona istražiti sve napade, uključujući i one poslednje.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.