Izvor: Blic, 17.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Godišnje od tri do pet hiljada socijalnih stanova

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić najavio je danas će usvajanje Predloga zakona o socijalnom stanovanju omogućiti da se od naredne građevinske sezone godišnje gradi između tri i pet hiljada takvih stanova čije bi iznajmljivanje mesečno koštalo između 50 i 70 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade Dulić je rekao da je taj predlog utvrdila prethodna vlada, a da je sada ponovo upućen parlamentu kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi se omogućilo što većem broju socijalno ugroženih građana da dođu do stana po povoljnim uslovima.

Ministar je naglasio da ti stanovi neće biti namenjeni prodaji već iznajmljivanju po povoljnim cenama.

Prema njegovoj proceni, izgradnja kvadarata takvih stanova koštaće 325 evra dok će iznajmljivanje stana od 60 kvadratnih metara koštati između 50 i 70 evra.

Dulić je ocenio da će sprovođenjem tog programa Vlada Srbije pokazati svoju brigu za socijalno ugrožene stanovnike.

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o socijalnom stanovanju, koji će, nakon usvajanja, omogućiti rešavanje stambenih potreba domaćinstava koja do stana ne mogu da dođu po tržišnim uslovima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dulić: Stanovi za najsiromašnije

Izvor: B92, 18.Jul.2008, 01:37

Beograd -- Izgradnja socijalnih stanova mogla bi da počne iduće građevinske sezone, izjavio ministar u Vladi Srbije Oliver Dulić...Ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja navodi da bi izgradnja mogla da počne ako Skupština Srbije u planiranom roku usvoji Vladin Predlog zakona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.