Dug SAD će porasti NEVEROVATNIH 30.000 MILIJARDI dolara do 2028. godine

Izvor: Blic, 13.Feb.2018, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dug SAD će porasti NEVEROVATNIH 30.000 MILIJARDI dolara do 2028. godine"

Galopirajući dug SAD će verovatno porasti za dodatnih 10.000 milijardi dolara u narednoj deceniji, da bi se do 2028. godine popeo na gotovo 30.000 milijardi dolara, prema procenama sadržanim u najnovijem predlogu budžeta SAD.

Prema projekcijama Kancelarije za budžet pri Beloj kući, javni dug SAD će dostići 29.900 milijardi dolara do 2028. godine, a budžetski deficit činiće 101 odsto bruto domaćeg proizvoda SAD, prenosi RT.

Javni dug SAD je trenutno na rekordnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 20.600 milijardi dolara, što je najviši nivo od završetka Drugog svetskog rata.

Američki predsednik Donald Tramp je, u predlogu novog budžeta, zatražio izdvajanje rekordnih 686 milijardi dolara za Pentagon, što je za 13 odsto više u odnosu na budžet iz 2017. godine.

Američka bonitetna agencija Mudis upozorila je prošle nedelje da bi mogla sniziti rejting SAD zbog "značajnog pogoršanja fiskalne situacije".

- Nedavno usvojene poreske reforme će pojačati i povećati fiskalne pritiske - ocenili su analitičari Mudisa.

Kineska rejting agencija Dagong u januaru je snizila rejting SAD na "BBB+" sa "A-", stavljajući američku ekonomiju u "isti koš" sa Peruom, Kolumbijom i Turkmenistanom, navodi RT.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.