Država sprema kazne za nesavesne roditelje učenika

Izvor: N1 televizija, 22.Sep.2016, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država sprema kazne za nesavesne roditelje učenika

Ministarstvo prosvete priprema novine kako bi očevi i majke aktivnije učestvovali u obrazovanju dece, pa će tako u svakoj opštini biti formiran savet u kome će sve škole imati dva roditelja predstavnika, pišu “Večernje novosti”.

Roditelji će biti obučeni o pravima, ali i obavezama koje imaju i na koji način mame i tate predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca mogu da doprinesu kvalitetnijem obrazovanju i vaspitanju njihove dece.

Propis koji će biti promenjen >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da bi se ovo sprovelo je Porodični zakon, kojim će se predvideti oštrije sankcije za roditelje koji ne vrše adekvatno svoju roditeljsku ulogu, dok će se iz oblasti zakona koji regulišu rad prosvete svi akteri nastavnog procesa samo pozvati na primenu postojećih propisa.

Ministarstvo prosvete ovaj veliki posao radi u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvom za rad.

Roditelji će morati da se odazivaju na pozive škole ako njihova deca beže sa časova ili ako se nedolično ponašaju. Sa druge strane, neće smeti da vrše pritisak na nastavnike, posebno kada se približi kraj godine i kada mnogi opsedaju zbornice moleći za veće ocene za svoju decu, navode “Večernje novosti”.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.