Država povećava činovničku armiju

Izvor: TvojPortal.com, 18.Maj.2011, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država povećava činovničku armiju

/press/ Poslodavac - Ne samo da u procesu racionalizacije Skupština nije smanjila broj zaposlenih, nego je i raspisala konkurs za prijem novih devetoro radnika


Uprkos zvaničnoj politici da državni aparat treba smanjiti, Skupština Srbije donela je odluku da zaposli još devet državnih službenika, na čije plate će iz državne kase mesečno odlaziti minimum 3.600 evra. U službi parlamenta već radi 336 činovnika.
Generalni sekretar Skupštine Veljko Odalović tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << da parlament poštuje proklamovanu racionalizaciju državne uprave, ali da je raspisan „Javni konkurs za popunjavanje izvršilačkih radnih mesta u Službi Skupštine", jer im je neophodan novi kadar.
- Objavili smo 13. maja taj oglas, jer je nekoliko ljudi otišlo u penziju, a i otvorili smo par novih radnih mesta pošto uskoro počinje da radi e-parlament, za šta su nam neophodni informatičari. Ministarstvo finansija nam je odobrilo zahtev za otvaranje tih nekoliko novih radnih pozicija i za to obezbedilo novčana sredstva - objašnjava Odalović.Ostatak vesti pročitajte na linku

Srbijazapošljavanjedrzavni aparatcinovnici

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.