Država daje novac građanima: Poznato koliko para dobija svaki pojedinac, poseban iznos za penzionere

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 21:07

Država daje novac građanima: Poznato koliko para dobija svaki pojedinac, poseban iznos za penzionere

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je deo ekonomkse pomoći koji se planira u narednim mesecima, kao pomoć domaćoj privredi.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je tokom svog gostovanja u Dnevniku RTS-a istakao da će tokom tri meseca zaposleni u malim, mikro i srednjim preduzećima dobijati po 50 odsto minimalne zarade, dok će sektor prevoznika dobiti 600 evra po autobusu u narednih 6 meseci.

- Svi preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dobiće pomoć države tokom tri meseca u iznosu od 50 odsto minimalne zarade. To znači da će dobiti sada jedan i po minimalac za svakog zaposlenog. Od 1. aprila će početi da se isplaćuje. Nismo još uvek doneli odluku o velikim preduzećima, to ćemo tek razmatrati. Od države bi minimalac dobilo čak 1.550.000. Takođe, država je obezbedila posebnu pomoć za jednu sektorsku granu, a ona se odnosti na sektor prevoznika. Njima ćemo dati 600 evra po autobusu u narednih šest meseci i to će im dosta pomoći - istakao je predsednik.

Predsednik Vučić najavio je i pomoć za sve građana Republike Srbije i ona će se ovoga puta davati trokratno za penzionere i dvokratno za ostale građane.

- Građani će dobiti u maju 30 evra u dinarskoj protivvrednosti i 30 evra u novembru. Biće dovoljno da se jave telefonom ili onlajn, kao prošli put. Penzioneri će dobiti po 50 evra u maju i novembru i još jednom, ali nije odlučeno u kom mesecu, to ću naknadno saopštiti - rekao je predsednik Vučić u programu uživo.

Predsednik Srbije je istakao da naš javni dug neće preći 61 odsto, ma šta god da se desi sa koronavirusom i ekonomijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.