Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2017, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drvoprerađivači iz Sokoca ne žele Bulajića za direktora

SOKOLAC, BANJALUKA - Članovi Udruženja drvoprerađivača Sokolac zajedno sa građanima organizovali su juče ispred direkcije "Šuma RS" protest upozorenja, kojim su izrazili nezadovoljstvo zbog izbora Rajka Bulajića za direktora Šumskog gazdinstva "Romanija" Sokolac.

Sa druge strane, Risto Marić, direktor "Šuma RS" poručio je danas kako Bulajić nije imenovan na tu funkciju i da će novi direktor ŠG "Romanija" biti poznat krajem naredne sedmice.

Brane Vitomir, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << predsjednik Udruženja drvopreradivača opštine Sokolac, kazao je kako su drvoprerađivači ogorčeni izborom Bulajića jer su uvjereni da to nije dobro rješenje.

"Kada je Bulajić u ranijem mandatu bio direktor, svi šumski drvni sortimenti odvoženi su sa ovih u druge krajeve i preko granice, što je dovodilo u pitanje poslovanje tridesetak drvopreradivačkih kapaciteta", istakao je Vitomir.

Drvopreradivači najavljuju nove proteste u utorak, 18. aprila, kada je navodno planirana primopredaja izmedu dosadašnjeg direktora ŠG "Romanija" Strahinje Baševica i novoimenovanog Rajka Bulajića.

Risto Marić je danas poručio kako je preduzeće u svojevrsnom pravnom vakuumu zbog izmjene statuta i da se imenovanje ne može obaviti prije četvrtka te da nije odlučeno ko će na poziciju direktora ŠG "Romanija".

"U zakonskom smo luftu. Prethodni statut nam je stavljen van snage, a novi je objavljen dan poslije objavljivanja nevaženja starog, tako da tek u četvrtak možemo imati imenovanja. Moramo čekati zakonsku regulativu da bismo na osnovu toga mogli da imenujemo određene kadrove", kazao je on.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Pobuna na Sokocu: Drvoprerađivači protiv Rajka Bulajića u fotelji direktora Šumskog gazdinstva „Romanija“

Izvor: Blic, 14.Apr.2017, 08:00

Zatrubili su sokolački drvopreađivači kada su čuli da se Rajko Bulajić vraća u fotelju direktora ŠG “ Romanija“. Stotinak nezadovoljnih okupilo se juče ispred Direkcije „Šuma RS“, a u znak protesta, na sat vremena,  kamionima su blokirali cestu...Sve to je, kažu, poruka Rajku Bulajiću,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.