Društvene mreže gore zbog obaveštenja iz bolnice: Pregled moguć samo uz kovid potvrdu FOTO

Izvor: B92, 18.Sep.2021, 16:20

Društvene mreže "gore" zbog obaveštenja iz bolnice: Pregled moguć samo uz kovid potvrdu FOTO

Brojne komentare na društvenim mrežama izazvalo je obaveštenje iz bolnice u Sremskoj Mitrovici, Službe za očne bolesti.

Na njemu se ističe da pacijenti koji dolaze na oftalmološki pregled u očnu ambulantu moraju imati potvrdu o vakcini i revakcini, pi-si-ar test na koronavirus, ne stariji od 48 sati, ili brzi antigenski test.

U obaveštenju, koje je potpisao načelnik Službe za očne bolesti doktor Dragan Martinović, se navodi da je ta odluka doneta kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se zaštitilo zdravlje pacijenata i zaposlenih.

"Ovo je moja odluka, da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju na pregled u čekaonici, zdravlje zaposlenih i svoje zdravlje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu. Uostalom, osobe koje ne žele da se vakcinišu se razumeju u vakcine bolje od svetskih naučnika, znaju sve o svetskoj zaveri, tako da se verovatno razumeju i u oftalmologiju", navodi se u obaveštenju koje je potpisao doktor Martinović.

RTS-u je u pisanom odgovoru potvrđeno da je obaveštenje uklonjeno.

"Kada je reč o medijskom obraćanju, prema Statutu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, izjave daje isključivo direktor ili lice koje direktor ovlasti. Lični stav ne može biti stav ustanove. Obaveštenja ne može niko dostavljati u svoje ime na uvid javnosti ukoliko nije odobreno i potpisano od strane direktora. Obaveštenje doktora Martinovića je uklonjeno, a direktor će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, izreći opomenu", navodi se u odgovoru RTS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uklonjeno obaveštenje iz bolnice zbog koga su "gorele" društvene mreže; doktor ne odustaje: Vratiću ga FOTO

Izvor: B92, 18.Sep.2021

Doktor Dragan Martinović čije je obaveštenje danas zapalilo društvene mreže, saznavši da je ono uklonjeno, poručio je da će ga vratiti čim dođe na posao...Doktor prvo nije verovao da mu je obaveštenje skinuto..."To je netačno, obaveštenje stoji… Možda ga je ipak neko skinuo, ali ja ću...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.