Drugo lice Bajdena: Odj**i odavde i nemoj me više zaje*****i

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 19:08

Drugo lice Bajdena: "Odj**i odavde i nemoj me više zaje*****i"

Ako je suditi po svedočanstvima njegovih najbližih saradnika, 46. američki predsednik neretko "podigne ton".

Štaviše, portal Axios piše da se Zapadnim krilom proširila praksa da se predsedniku na brifinge odlazi u paru, kako bi drugi kolega poslužio kao "plava kaciga".

"Pa kako to ne znaš? Odj**i odavde i nemoj me više zaje*****i – često se čuje na hodnicima koji okružuju Ovalnu sobu, a izvor te galame navodno je ni više ni manje nego vremešni predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džo Bajden kog javnost poznaje kao dobroćudnog i pomalo izgubljenog, ali uvek nasmejanog dedicu.

Bajden, navodno, ne štedi nikoga, a ponajmanje svoje najbliže saradnike.

"Uopšte nije upitno da je Bajdenov bes legendaran. Možda se ne može uporediti s onim Bila Klintona, ali je definitivno vrlo blizu", rekao je Kris Vipl, autor knjige "Bitka života: Pogled u Bajdenovu Belu kuću", koji je imao priliku da razgovara sa bivšim saradnicima trenutnog predsednika.

"Znaću da smo dovoljno bliski i da u mene imate poverenja u onom trenutku kad se ne budete libili na mene podignuti glas – navodno je Bajdenu rekla Jen Psaki, njegova prva portparolka, nakon čega su joj kolege u šali prišapnuli "da se ne brine, jer neće dugo čekati da se to dogodi".

"Ako Bajden ne počne da urla na vas na samom početku saradnje, slobodno to interpretirajte kao nedostatak njegovog poštovanja prema vama", tvrde dobro upućeni izvori iz Bele kuće, koji napominju kako predsednik gotovo nikada nema iracionalne tantrume, već da su njegovi ispadi gotovo isključivo vezani uz perfekcionizam po pitanju pristupanja određenim društvenim problemima.

Bajden od svojih zaposlenika uvek očekuje da budu maksimalno pripremljeni i ne toleriše ako im postavi neko dodatno pitanje na koje oni nemaju spreman odgovor.

"On je vrlo iskusan javni službenik koji ne želi donositi sud o nekom kompleksnom društvenom problemu bez da su mu predstavljene sve činjenice na osnovu kojih može doneti najbolju odluku", objašnjava Ted Kaufman, Bajdenov bivši šef osoblja koji mu je služio tokom mandata u Senatu.

Kaufman, ali i nekolicina Bajdenovih bliskih saradnika, tvrde da uprkos tome što predsednik "ima ćud", svejedno je jedan od najdarežljivijih, vrlo saosećajnijih i toplih državnika koji se prema svojim zaposlenima ophodi kao prema članovima najbliže familije, zbog čega mu saradnici neretko odano služe dekadama.

Oni su tokom svoje bogate javne službe usavršili, tzv. "Bajdenov jezik", veštinu s kojom se može osetno bezbolnije opstati u njegovoj administraciji.

To podrazumeva sjajnu interpretaciju predsednikovih raspoloženja, filtriranje bitnih informacija te predviđanje dodatnih pitanja koja će zatražiti tokom brifinga.

Zanimljivo, nekolicina Bajdenovih saradnika drži da bi predsednik, zapravo, popravio svoj rejting da mu se u javnosti češće omakne koja psovka ili urlik na podređene, jer mu Amerikanci trenutno najviše zameraju gafove zbog kojih djeluje kao da se gubi.

Grubljim bi pristupom, tvrde, pokazao moć i elan za kojeg sve veći broj birača smatra da mu nedostaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.