Druga faza dopunske nastave srpskog jezika u Sloveniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2020, 14:16

Druga faza dopunske nastave srpskog jezika u Sloveniji

Na sastanku predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Saveza Srba Slovenije dogovorena je realizacija druge faze uvođenja dopunske nastave srpskog jezika u osnovnim školama u Sloveniji i raspisivanje konkursa za nastavnike koji će biti angažovani u osnovnoškolskoj nastavi na koju je prijavljeno više od 1.400 dece iz cele Slovenije.

Kako je saopštio Savez Srba Slovenije, bez obzira na odloženu posetu ministra Šarčevića Sloveniji zbog trenutnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanja usled pandemije, druga faza ovog projekta uspešno se nastavlja.

Savez Srba Slovenije zahvalio je svim koordinatorima, pojedincima, srpskim kulturno-umetničkim društvima i udruženjima u Sloveniji, koji su u periodu od kraja oktobra 2019. do početka marta ove godine radili na prikupljanju prijava dece za dopunsku nastavu srpskog jezika.

U daljoj fazi, projekat uvođenja dopunske nastave srpskog jezika u osnovnim školama u Sloveniji biće u nadležnosti resornih Ministarstava Srbije i Slovenije, Ambasade Republike Srbije u Sloveniji i Saveza Srba Slovenije.

Potpredsednica Saveza Srba Slovenije i predstavnica srpske zajednice u Savetu Vlade Slovenije Vesna Bajić Stojiljković zahvalila je ministru prosvete Mladenu Šarčeviću na ukazanom poverenju da taj Savez bude i dalje aktivno uključen u realizaciju ovog projekta koji je, kako je istakla, od izuzetnog značaja za celokupnu srpsku zajednicu u Sloveniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.