Dronovi u hitnim slučajevima: Britanska policija inovativna za pojedine zločine

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 16:58

Dronovi u hitnim slučajevima: Britanska policija inovativna za pojedine zločine

Britanskoj policiji će biti dozvoljeno da šalje bespilotne letelice i druge vrste dronova da intervenišu u hitnim slučajevima kao odgovor na određene zločine.

Ovo je izjavio britanski ministar finansija Džeremi Hant kao deo plana vlade da se ubrza vreme reagovanja policije i uštedi novac.

''Potrošićemo više od 230 funti na uvođenje tehonologije za uštedu vremena i novca, što će ubrzati vreme ragovanja policije i omogućiti ljudima da prijave zločin putem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << video-poziva i, tamo gde bue prikladno, biti omogućeno slanje dronova kao prve vrste reakcije na zločin'', rekao je Hant tokom obraćanja pred parlamentom, prenosi Rojters.

Hant je istakao da je glavni razlog za uvođenje novih tehnologija u policijske snage smanjeni budžet.

On je prethodno izjavio da vlada namerava da, u okviru petogodišnjeg paketa ulaganja u vrednosti od oko 100 miliona funti, uloži u transformisanje zdravstva, zaštite životne sredine i jačanju nacionalne bezbednosti.

Izvori navode da Hant želi da iskoristi tehnološku revoluciju kako bi pokrenuo ekonomski rast Britanije i omogućio istraživačima da dođu do novih otkrića u nizu oblasti kao što su medicina, vazduhoplovstvo i borba protiv klimatskih promena, navodi Gardijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.