Drecun: Priština hapšenjem zastrašuje Srbe, Statut o Trepči pravno nasilje

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Feb.2019, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Priština hapšenjem zastrašuje Srbe, Statut o Trepči pravno nasilje

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da Priština sistematski zastrašuje Srbe hapšenjima i lažnim optužnicima i dodao da je odluka Skupštine Kosova o Statutu o rudarskog kombinata "Trepča" pravno nasilje.

Drecun je kazao da Priština na taj način šalje poruku svim povratnicima na Kosovo "nemojte da se vraćate".

"Priština ih stavlja na lažne optužnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izmišljaju ratne zločine. Posle ih oslobađaju, ali efekat straha se postiže", rekao je Drecun za televiziju Prva i dodao da postoji tajni spisak za hapšenje Srba sa područja Đakovice.

On je kazao da je za nastavak dijaloga Beograda i Prištine potrebno da sa druge strane budu predvidljivi sagovornici koji imaju kapacitet da ono što ispregovaraju mogu da ispune.

"Ako Haradinaj i neki drugi u Prištini budu nastavili da zagovaraju i sprovode takse, onda tu već imamo pripreme za naredne izbore na Kosovu, jer Haradinaj očito preko ovog tvrdog stava pokušava da pridobije što veći deo biračkog tela", ocenio je Drecun.

Drecun je kazao da je moguće da neko iz "duboke države u SAD" i drugih zapadnih država "namiguje" Haradinaju i tajno ga podržava u odluci o taksama da bi situacija bila što nestabilnija i o kojoj nema razgovora.

Povodom odluke Skupštine Kosova o Statutu rudarskog kombinata "Trepča" Drecun je kazao da Priština želi da nešto postigne mimo dokumenata koji jasno pokazuju vlasništvo, uprkos tome što je Srbija poništila njihove akte i svima u međunarodnoj zajednici pokazala ko je vlasnik tog kombinata.

"Opasnost je što Priština hoće da nametne svoj stav, da političkim i pravnim nasiljem legalizuje to otimanje. Problem je što Priština može da onemogući dalje poslovanje Trepče i da sa računa Trepče skine značajna finansijska sredstva koja je ta kompanija zaradila", ocenio je Drecun.

On je dodao da Srbiji predstoji teška politička borba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Drecun: Priština hapšenjem zastrašuje Srbe, Statut o Trepči pravno nasilje

Izvor: Beta, 03.Feb.2019

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da Priština sistematski zastrašuje Srbe hapšenjima i lažnim optužnicima i dodao da je odluka Skupštine Kosova o Statutu o rudarskog kombinata "Trepča" pravno nasilje.Drecun je kazao da Priština na taj način šalje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.