Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2016, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Za Srbiju 11. novembar i dan velike pobede i dan nacionalne žalosti

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ocenio je danas da bi 11. novembar u Srbiji trebalo obeležavati kao dan pobede u Velikom ratu ali i kao dan nacionalne žalosti.

"Pobede, jer je slomu Centralnih sila Vojske Kraljevine Srbije dala nemerljivi doprinos, a Srbija je izgubila trećinu svog stanovništva. Žalosti, jer je vladajući režim u Srbiji na kraju 20. veka u poraze preokrenuo preskupo plaćene pobede Kraljevine Srbije u dva balkanska i u Velikom ratu", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je Drašković u pisanoj izjavi.

On je ocenio da su tako obesmišljene sve žrtve Srbije koje su pale za slobodu i ujedinjenje sa najbližim narodima.

"Pred Srbijom su danas dva izbora. Da nastavlja politiku najvećeg državnog i nacionalnog sloma, da tu politiku opravdava i da krivicu za zločine i poraz svaljuje na druge. Ili da svoju budućnost gradi na demokratskim i strateškim temeljima i putokazima pobedničke Srbije sa početka 20. veka", ocenio je Drašković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.