Dramatični snimci iz Srbije FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 07:33

Dramatični snimci iz Srbije FOTO/VIDEO

Olujno nevreme pogodilo je Srbiju i načinilo materijalnu štetu, a pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 15 ljudi.

Usled oluje delovi Vojvodine i Beograda ostali su bez električne energije.

Zbog nevremena privremeno je juče bio zatvoren beogradski aerodrom "Nikola Tesla", a poteškoća je bilo i u funkcionisanju železničkog saobraćaja.

Desetoro ljudi, među kojima je bilo petoro dece, vatrogasci su spasili iz šume u Beočinu u naselju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dunav, a jedna žena je spasena u Begeču iz automobila.

Iz čamca na koji je palo drvo na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu vatrogasci su spasili čoveka, dok su kragujevački vatrogasci-spasioci spasili tri osobe.

U Sremskoj Mitrovici jak vetar nosio je sve pred sobom, a nevreme je zahvatilo i Šabac, gde su rušeni krovovi, a crep koji je padao oštetio je automobile na ulici.

Nevreme praćeno orkanskim udarima vetra pogodilo je i Beograd. Jak vetar, praćen kišom, podigao je veliku prašinu, dok su sa terasa padali predmeti i saksije sa cvećem.

Od siline udara vetra na Novom Beogradu se srušio i građevinski kran.

Kako je preneo RTS, u Novom Sadu je drvo palo na jednu devojčicu, a vetar je oborio muškarca sa skutera.

Devojčica je zbrinuta na licu mesta i nakon zbrinjavanja dovezena na odeljenje dečije hirurgije u Dečijoj bolnici i nalazi se u svesnom i stabilnom stanju.

Nevreme je pogodilo i Kruševac gde je nekoliko ulica bilo pod vodom.

Oluja je sinoć zahvatila i Kragujevac, a došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom u naselju Petrovac, Stragari, Grošnica, Dragobraća.

Ima i palog drveća, potvrdio je načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović.

Olujno nevreme praćeno jakim vetrom je zahvatilo i Čačak.

Usled jačine, vetar je dizao crepove sa krovova i čupao drveće, a veći delovi grada ostali su bez električne energije.

Usled jačine vetra, na kolovoz oborena su stabla u Ulici Svetog Save i Bulevaru Vuka Karadžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drvo vam je palo na auto! Evo šta da radite i ko će da plati štetu: Šta pokriva kasko osiguranje, šta delimično osiguranje, a šta ako imate samo obavezno

Izvor: Blic, 20.Jul.2023

Nevreme koje je juče pogodilo veći deo Srbije i i Beograd, velikom broju ljudi zadalo je muke. Na parkirane automobile su im padale grane, drveća i mnogima su oštećene šoferšajbne i limarija, nekima i celi automobili. Sada je ključno pitanje koliku štetu pokriva osnovno osiguranje, a šta pokriva...

Nastavak na Blic...

Nevreme izazvalo probleme širom Srbije, dežurne ekipe rade na sanaciji (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2023

Tokom prethodne noći nevreme praćeno jakim vetrom i kišom zahvatilo je teritoriju Republike Srbije usled čega su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a imali 201 intervenciju u kojima je bilo angažovano 505 vatrogasaca-spasilaca sa 203 vozila i tom prilikom evakuisali i spasili 20 osoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"BILI SU MOKRI, BOSI I U PANICI, OD ŠUME NIŠTA NIJE OSTALO" Hrabri vatrogasac iz Beočina sam je spasio 10 osoba iz šume tokom superćelijske oluje: "Deca su bila uzrasta od 2 do 12 godina"

Izvor: Blic, 20.Jul.2023

"Javili su mi da je drvo palo na kola u kojima su bili žena i dvoje dece. Pokušao sam da što pre dođem do njih, ali kolima nisam mogao da prođem. Krenuo sam kroz šumu, kroz ono šta je ostalo od nje. Drveće je palo na brojna vozila, kretanje je bilo otežano. Kada sam stigao do reke video sam...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.