Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2017, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Predstavničkom domu oko akciza

SARAJEVO – Na sjednici Komisije za finansije i budžet jutros je raspravljano o setu zakona o akcizama, iako je ovaj prijedlog stavljen na dnevni red po hitnoj proceduri bez komisijskih faza. Ovim je, kako kažu neki poslanici, prekršen Poslovnik jer je ova komisija raspravljala o prijedlogu zakona bez mišljenja Ustavnopravne komisije.

Damir Bećirović (DF), poslanik u Predstavničkom domu BiH i član Komisije za finansije i budžet, rekao je da je sve rečeno na jutrošnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Komisiji za finansije i budžet kada je predsjedavajući Komiisje Predrag Kožul prekinuo sjednicu ne želeći da se raspravlja o setu zakona o akcizama.

„Međutim, očigledno je da nema hrabrosti jer je sjednica prekinuta i sad se čeka izjašnjavanje poslanika. Ono što mi tražimo je da se jasno kaže, da se zna je li predlagač Vijeće ministara i, ako jeste, onda  da zakon ide u skraćenu proceduru kako je i predloženo. Ono što je porazno je da se lažiraju podaci, jer su u Domu naroda retroaktivno zadužene komisije da raspravljaju o setu zakona o akcizama“, rekao je Bećirović.

Tvrdi da su prekršene procedure u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Upitan da kaže da li je njega Lars Guner Vigemark, šef Delegacije EU u BiH „častio kolačima“, Bećirović je rekao da je on određene poslanike vodio kod sebe na kafu i kolače da bi promijenili mišljenje.

„Evidentno je da je čovjek izašao iz svog mandata i meni je jasno da on lobira za EBRD, vjerovanto da će dobiti neki konsultantski ugovor i definitivno treba da bude povučen iz BiH“, rekao je Bećirović.

Dušanka Majkić (SNSD) kazala je da su danas oni koji ne poznaju Poslovnik u Komisiji za finansije i budžet usvojili odluku da se izmjene Zakona o akcizama razmatraju po skraćenoj proceduri.

„Sada kada je prekršen Poslovnik, sve je moguće. Komisija je dovedena u poziciju u kojoj ne zna kako naći izlaz. Jedini izlaz je u tome da se izmjene Zakona o akcizama razmatraju onako kako je predložio predlagač, a to je Dom naroda, odnosno po hitnoj proceduri“,  kazala je Majkić.

U toku je pauza u zasjedanju Predstanvičkog doma BiH do 14.30 sati.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HDZ 1990 podržaće Zakon o akcizama uz jedan zaključak

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2017

SARAJEVO – Diana Zelenika, poslanik HDZ-a 1990 u Predstavničkom domu skupštine BiH, kazala je uoči današnje rasprave i izjašnjavanja o setu Zakona o akcizama da je osnovni preduvjet te stranke, ali i njen uvjet koji je istaknula tokom razgovora sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Drama u Predstavničkom domu oko akciza, Pandurevićeva predlaže da se imenuje namjesnik

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2017

SARAJEVO – Na sjednici Komisije za finansije i budžet jutros je raspravljano o setu zakona o akcizama, iako je ovaj prijedlog stavljen na dnevni red po hitnoj proceduri bez komisijskih faza. Ovim je, kako kažu neki poslanici, prekršen Poslovnik jer je ova komisija raspravljala o prijedlogu zakona...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Pandurević: Komisija oborila Zakon o akcizama

Izvor: Blic, 14.Dec.2017

Komisija za finansije i budžet sa pet glasova upravo oborila Zakon o akcizama čiji je predlagač Savet ministara - navela je Aleksandra Pandurević na Tviteru...- Sad je jasna muljaža sa hitnom procedurom - navela je ona...Upravo završen nastavak Komisije za finansije i budžet. Set zakona koji tretira...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.