Drama u Crnoj Gori: Trudnica i još jedna žena zarobljene na plaži – akcija spasavanja uspešna

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 10:48

Drama u Crnoj Gori: Trudnica i još jedna žena zarobljene na plaži – akcija spasavanja uspešna

Sa nepristupačnog terena, iza brda Volujica u noći između srede i četvrtka spašene su dve žene, od kojih je jedna trudnica.

Zašto su žene u 22.30 bile na stenovitom predelu Barske rivijere, na teško dostupnoj plaži "Crvena stijena", za sada nije poznato, ali su imale sreće da budu uspešno evakusane na sigurno usled loših vremenskih okolnosti, jake kiše i velikih talasa.

Pomoćnik direktora Uprave policije za sigurnost pomorske plovidbe Žarko Lukšić potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da su protekle noći evakuisane osobe prevezene u Hitnu pomoć Bar, gde su ih lekari pregledi, i sačekali članovi porodica.

"Oko 22.30 javljeno je na Pomorsko operativni centar da se na plaži "Crvena stijena" iza brda Volijica, nalaze dve osobe ženskog pola od kojih je jedna trudnica, a koje se ne mogu vratiti kopnenim putem za Bar. Odmah je angažovan spasilački čamac SAR-1 sa posadom i jedan pripadnik Sektora granične policije. Za nekih 15 minuta je čamac došao do pozicije i uz pomoć ronioca sa temalnim odelima jedna, po jedna su uspešno evakuisane na spasilački čamac SAR-1", kazao je Lukšić.

"Inače plaža 'Crvena stijena' svake godine predstavlja izazov za spasilačke akcije koje izvršava UPSUL, te obzirom da je tek početak turističke sezone, molimo sve turiste i građane da ne ugrožavaju svoje živote te izbegavaju avanturističke izlete prevashodno po lošim meteo uslovima kao što je bio slučaj u sredu veče i tokom noći", apelovao je Lukšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.