DRAMA NA POPULARNOJ CRNOGORSKOJ PLAŽI: Hitna intervencija tima i evakuacija - među njima spašena i jedna trudnica (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 10:42

DRAMA NA POPULARNOJ CRNOGORSKOJ PLAŽI: Hitna intervencija tima i evakuacija - među njima spašena i jedna trudnica (VIDEO)

Za deset minuta evakuisane osobe prevezene do Gata 5, gde im je pružena hitna medicinska pomoć.

Hitnom intervencijom tima crnogorske Uprave pomorske sigurnosti (UPSUL) sinoć su s plaže Crvena stijena, iza brda Volujica, evakuisane dve žene, od kojih je jedna trudnica.

- Oko 22.30 sata Pomorsko-operativnom centru je javljeno da se na plaži Crvena stijena iza brda Volujica, nalaze dve žene, koje zbog nevremena ne mogu da se vrate kopnenim putem u Bar. Odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je angažovan spasilački čamac SAR-1 sa posadom i pripadnik Sektora granične policije (SGP). Svega 15 minuta je bilo potrebno čamcu da stigne do pozicije i uz pomoć ronilaca u termalnim odelima, jedna po jedna žena su uspešno evakuisane na spasilački čamac - saopštio je za Radio Bar i Bar Info pomoćnik direktora UPSUL-a za bezbednost na moru, Žarko Lukšić, piše podgorička Pobjeda.

On je kazao da su za deset minuta evakuisane osobe prevezene do Gata 5, gde im je pružena hitna medicinska pomoć.

- Na sreću, nije bilo nikakvih posledica, pa su ih članovi porodice odmah odvezli kućama. Inače, plaža Crvena stijena svake godine predstavlja izazov za spasilačke akcije koje sprovodi UPSUL. S obzirom da je početak turističke sezone, molimo sve turiste i građane da ne ugrožavaju živote i ne organizuju avanturističke izlete, kako bi izbegli ovakve nevolje na moru. Na to posebno apelujemo u danima kada su, poput današnjeg i sutrašnjeg, najavljeni loši meteo uslovi - upozorava Lukšić.

Osvrnuvši se na noćašnju profesionalno i izuzetno brzo sprovednu akciju, pomoćnik direktora UPSUL-a naglašava da je spasilački tim Nenad Tasić, Bato Tomašević, Jasmin Koković, Marko Čejović i Stevan Asović, zajedno sa pripadnikom SGP Bar, bio suočen sa velikim izazovom zbog rizičnog prilaza stjenovitoj obali i činjenice da se spašavanje odvijalo s posebnim oprezom jer je u pitanju bila trudnica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Drama u Crnoj Gori: Trudnica i još jedna žena zarobljene na plaži – akcija spasavanja uspešna

Izvor: B92, 15.Jun.2023

Sa nepristupačnog terena, iza brda Volujica u noći između srede i četvrtka spašene su dve žene, od kojih je jedna trudnica...Zašto su žene u 22.30 bile na stenovitom predelu Barske rivijere, na teško dostupnoj plaži "Crvena stijena", za sada nije poznato, ali su imale sreće da budu uspešno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.