Drama srpskih izviđača u Južnoj Koreji, evakuisani su: Otkriveni novi detalji VIDEO

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 09:04

Drama srpskih izviđača u Južnoj Koreji, evakuisani su: Otkriveni novi detalji VIDEO

Zbog nadolazećeg tajfuna, Južna Koreja je evakuisala desetine hiljada mladih izviđača iz najvećeg svetskog kampa skauta.

Oni su iz priobalnog pojasa ove države premešteni u glavni grad Seul. Među njima su i izviđači iz Srbije, koji su takođe doputovali u ovu zemlju kako bi učestvovali na smotri čije je trajanje planirano do 12. avgusta.

Generalni sekretar Saveza izviđača Srbije Marko Petrović kazao je za TV Prva da su 32 izviđača evakuisana i da se nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na bezbednom, zajedno sa njihovim pratiocima.

On je otkrio da će se događaj nastaviti u Seulu zbog vremenskim prilika.

"Vlada Koreje je organizovala premeštaj izviđača kako bi se smotra nastavila u bezbednijim uslovima", naveo je Petrović i potvrdio da su neke ekipe ranije evakuisane.

Opširnije pogledajte u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.