Drama na letu ka Floridi: Četiri osobe povređene tokom jake turbulencije

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 08:28

Drama na letu ka Floridi: Četiri osobe povređene tokom jake turbulencije

Četiri osobe povređene su na letu od Severne Karoline ka Floridi zbog "jake turbulencije", saopštili su zvaničnici.

Posada na letu Alidžajent 227, koji je leteo sa aerodroma Aševil, prijavio je jaku turbulenciju dok je išao ka aerodromu Sent Pit-Klirvoter, saopštila je američka Savezna uprava za avijaciju (FAA).

U izjavi iz Alidžajenta potvridli su da je avion, u kojem je bilo 179 putnika i šest članova posade, naišao na "snažnu turbulenciju" pre sletanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da su medicinari po sletanju procenili da dva putnika i dve stjuardese treba da dobiju pomoć.

Let je trajao 70 minuta, a avion je, neposredno pred sletanje, smanjio visinu za 2.500 metara za dva minuta. Medicinski timovi su na licu mesta rekli da je bilo "nekoliko povreda glave i jedan mogući prelom članka".

Putnica Liza Sprigs rekla je da je turbulencija bila "zastrašujuća" i dodala da je videla dve osobe da su slomile članak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.