Drama na Tajlandu se privodi kraju: Počela akcija spasavanja preostalih dečaka i trenera

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2018, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama na Tajlandu se privodi kraju: Počela akcija spasavanja preostalih dečaka i trenera

Pećinu će danas napustiti i lekar i trojica pripadnika tajlandskih "foka" koji su sa dečacima

Treća faza operacije spasavanja preostala četiri dečaka i njihovog trenera iz pećine na severu Tajlanda počela je jutros, a zvaničnici najavljuju da će sva petorica biti izvučena tokom dana.

Pročitajte i:

Šef spasilačke misije Narongsak Osotanakorn izjavio je da je 19 članova spasilačke ekipe ušlo u pećinu, preneo je Rojters.

Osotanakorn >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je naveo da je poslednja faza operacije spasavanja počela nešto posle 10 časova po lokalnom vremenu.

The rescue operation has resumed to try to free the final five people trapped in a cave in Thailand, a Navy official said https://t.co/5hOfJiCWZU pic.twitter.com/yTgbiX0RG7

— CNN Breaking News (@cnnbrk) July 10, 2018

- Sva petorica će biti istovremeno danas izvučena - rekao je Osotanakorn, što su prisutni s radošću glasno pozdravili.

On je napomenuo da bi ova faza spasavanja mogla da traje nešto duže nego prethodne dve, koje su završene u roku od nekoliko sati.

AP prenosi da će pećinu danas napustiti i lekar i trojica pripadnika tajlandskih "foka" koji su sa dečacima.

Istovremeno je objavljeno i da će rezultati medicinskih pregleda dosad izvučenih dečaka biti poznati za "24 do 48 sati".

U jučerašnoj akciji spasavanja iz pećine u Tajlandu izvučena su četiri dečaka, koliko i prethodnog dana, potvrdili su predstavnici tajlandske mornarice.

Jedan od članova porodice dečaka rekao je za CNN da roditelji ne znaju ko je od dečaka izvučen iz pećine, a ko je još uvek u njoj.

Just returned from Cave 3. Mini-sub is ready if needed. It is made of rocket parts & named Wild Boar after kids’ soccer team. Leaving here in case it may be useful in the future. Thailand is so beautiful. pic.twitter.com/EHNh8ydaTT

— Elon Musk (@elonmusk) July 9, 2018

Njihova imena nisu objavljena iz poštovanja prema porodicama dečaka koji se još nalaze u pećini.

Grupa od 12 dečaka i njihov trener nalazili su se u pećini od 23. juna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.