Dostavljen Predlog zakona o nadležnostima Vojvodine

Izvor: RTS, 25.Mar.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dostavljen Predlog zakona o nadležnostima Vojvodine

Predsednik Izvršnog veća Bojan Pajtić potvrdio da mu je premijer Cvetković uručio Predlog zakona o nadležnostima Vojvodine. Do kraja nedelje Izvršno veće uputiće Vladi Srbije svoje predloge i eventualne primedbe.

Premijer Mirko Cvetković uručio je predsedniku Izvršnog veća Vojvodine Bojanu Pajtiću Predlog zakona o nadležnostima Vojvodine,  koji treba da bude usvojen sa pokrajinskim Statutom.

Pajtić je rekao da će biti održana sednica pokrajinske vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na kojoj će članovi Izvršnog veća biti upoznati sa tekstom predloga zakona.

"Do kraja nedelje mi ćemo svoje predloge i eventualne primedbe uputiti ka Vladi Srbije. Ono što je na prvi pogled i bez detaljne analize jasno, jeste da je najveći broj predloga pokrajinskih sekretarijata uvažen u Predlogu zakona", rekao je Pajtić.

Predsednik pokrajinske vlade napominje da će Vojvodina preuzeti značajne nadležnosti u velikom broju oblasti.

"Želimo da efikasno i odgovorno obavljamo poslove koji se odnose na dalji razvoj privrede, našeg ekonomskog sektora i poljoprivrede", rekao je Pajtić.

Pajtić očekuje da će Vlada Srbije u narednih 10 dana prihvatiti Predlog zakona i da će on potom biti upućen u parlamentarnu proceduru, sa Predlogom statuta Vojvodine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razgovori Pajtić - Dinkić: Saradnja u regionalnom razvoju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2009

NOVI SAD - Predsednik Izvršnog veća Vojvodine dr Bojan Pajtić razgovarao je danas u Izvršnom veću Vojvodine sa potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem...Predsednik Izvršnog veća dr Bojan Pajtić pokrenuo je pitanja koja se odnose na rešavanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pajtić o Statutu i akciji DSS-a

Izvor: B92, 25.Mar.2009

Novi Sad -- Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da mu je premijer Srbije Mirko Cvetković dostavio Predlog zakona o nadležnostima Vojvodine... Eventualne primedbe na predlog nacrta zakona o nadležnostima Vojvodine, koji treba da bude usvojen zajedno sa novbim pokrajinskim...

Nastavak na B92...

Uvažen najveći broj predloga

Izvor: Kurir, 26.Mar.2009, 07:37

NOVI SAD - Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić potvrdio je juče da mu je predsednik Vlade Mirko Cvetković u utorak uveče uručio Predlog nacrta zakona o prenosu nadležnosti Vojvodini, precizirajući da će taj predlog biti podeljen svim članovima Izvršnog veća. - Do kraja nedelje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.