Dosledan stav Južne Afrike

Izvor: RTS, 30.Avg.2010, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosledan stav Južne Afrike

Nepromenjena pozicija Južne Afrike po pitanju Kosova predstavlja veliko ohrabrenje za Srbiju, rekao ministar Vuk Jeremić posle razgovora u Pretoriji sa južnoafričkom koleginicom Maite Nkoana - Mašabane.

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić razgovarao je u Pretoriji sa južnoafričkom ministarkom inostranih poslova Maiteom Nkoana - Mašabane.

Stav Južne Afrike, koja nije priznala nezavisnost Kosova, neće se menjati, izjavila je ministarka Maite Nkoana - Mašabane. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Jeremić je izrazio zahvalnost Južnoj Africi na principijelnoj podršci suverenitetu i teritorijalnoj celovitosti Srbije. 

Srpski ministar je, u izjavi novinarima posle sastanka, potvrdio da se pozicija Južne Afrike neće menjati i da ona za Srbiju predstavlja veliko ohrabrenje, jer je Južna Afrika neprikosnoveni lider na afričkom kontinentu.

Jeremić je istakao važnost podrške Pretorije inicijativi Srbije da se dođe do kompromisnog rešenja za status Kosova, prihvatljivog za sve i u skladu sa pravilima i prinicipima Ujedinjenih nacija.

Jeremićeva poseta doprineće "jačanju političkih, ekonomskih i kulturnih veza i olakšaće utvrđivanje prioritetnih oblasti za saradnju", navedeno je na sajtu Informativne agencije južnoafričkog Ministarstva za međunarodne odnose i saradnju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.