Dosad više od 100 žrtava ebole u zapadnoj Africi

Izvor: Blic, 08.Apr.2014, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosad više od 100 žrtava ebole u zapadnoj Africi

Više od 100 ljudi umrlo je dosad u epidemiji ebole na zapadu Afrike, a bolest je možda zarazila 175 lica, izjavili su danas zvaničnici. Virus ebole

Epidemija bolesti koja izaziva spoljašnje i unutrašnje krvarenje, a koja je najčešće fatalna, izbila je prošlog meseca u Gvineji.

Gvinejsko Ministarstvo zravlja saopštilo je da postoji 151 sumnjivi i potvrđeni

slučaj zaraze u ovoj zemlji, te da je umrlo 98 ljudi.

Prema podacima Svetske zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizacije (SZO), Liberija je registrovala 10 smrtnih slučajeva i 21 obolelo lice.

Postoje i znaci usporavanja širenja ebole. Gana je izvestila da su testovi sumnjivih slučajeva dali negativne rezultate.

SZO je objavila da dva sumnjiva slučaja u Sijera Leoneu takođe nisu povezana sa ebolom, dok su u Maliju testovi na šest obolelih lica bili negativni na ebolu.

Ova bolest ima stopu smrtnosti od 90 procenata i slučajevi obolelih registrovani su zemljama Zapadne Afrike, najviše u Gvineji, zatim u Liberiji, Sijera Leoneu,

Maliju i Gambiji.

Bolest može da se prenosi na ljude sa zaraženih životinja i životinjskih materijala, kao i sa čoveka na čoveka bliskim kontaktom sa zaraženim i njihovim telesnim tečnostima, odnosno preko zaraženih igala u bolnici.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.