Donji dom Kongresa spasao Temera od suđenja

Izvor: B92, 03.Avg.2017, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donji dom Kongresa spasao Temera od suđenja

Brazilija -- Donji dom brazilskog Kongresa odbacio je optužbe za korupciju protiv predsednika Mišela Temera zbog navodnog primanja mita.

Temer je time spasen od suočavanja sa suđenjem pred Vrhovnim sudom koji bi mogao da dovede do njegove smene s te funkcije.

Opoziciji je u donjem domu Kongresa bilo potrebno dve trećine glasova kako bi se slučaj izveo pred Vrhovni sud, dok je Temeru bila potrebno da ga samo trećina poslanika, odnosno njih 172, podrži ili da budu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzdržani kako bi se odbacile optužbe.

Na kraju, on je dobio 263 glasa od mogućih 513, prenosi AFP.

Temer je glasanje u sredu nazvao "jasnom, neospornom" pobedom i obećao da će raditi do kraja svog mandata naredne godine kako bi se usvojile reforme za uravnotežavanje budžeta i obnovu ekonomskog rasta.

"Uz podršku koju mi je donji dom dao, usvojićemo sve reforme koje su potrebne zemlji", poručio je on nakon glasanja.

Temer je u saopštenju naglasio da je sada vreme da se investira u Brazil i da je ta zemlja spremna da ponovo počne s rastom, navodi Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.