Doneta nova pravila u JAVNOM PREVOZU: Vožnja u SANDALAMA 20.000 DINARA

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2020, 23:12

Doneta nova pravila u JAVNOM PREVOZU: Vožnja u SANDALAMA 20.000 DINARA

Jedna odluka će vas obradovati

Izmenama odluke u javnom prevozu putnika, koje su u četvrtak usvojene na sednici Skupštine, prevoznici su dobili nova zaduženja i obaveze.

Tako će na primer prevoznici, ako njihovi vozači ne voze u odgovarajućoj obući, biti kažnjavani sa 20.000 dinara.

Novim izmenama sada se onemogućava prevoznicima da stavljaju reklame na staklene površine vozila, bilo da se ona mogu otvarati ili ne, pošto je bilo dosta pritužbi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << putnika da zbog reklama ne vide kuda se vozilo kreće.

Prevoznici poput GSP, SP "Laste" i "Lastre", kao i privatnici poput "Arive" sada će biti u obavezi da obezbede ispravnost validatora, štampača i vozačkog kompjutera. Dužni su da održavaju čistoću vozila, ali i ispravnost displej-tabli. Grejanje i klima-uređaji moraju biti u funkciji i uključeni kada za to postoji potreba. Ispravni moraju da budu i brojači putnika i bežični internet.

Vozač mora da bude u uniformi i u odgovarajućoj obući, nikako u papučama, sandalama. Moraju da poštuju odredbe oko ulaska putnika na vrata koja su za to određena, ali su sada šoferi dužni i da prate validaciju voznih isprava putnika koji ulaze. Ukoliko nešto od ovoga ne poštuju, njihov poslodavac, odnosno prevoznik biće kažnjen sa 20.000 dinara.

Ujedno, stajališta javnog prevoza uskoro bi mogla da dobiju i automatsku dopunu beskontaktnih "smart" kartica, jer je to sada definisano novim izmenama odluke.

U izmenama dopune u delu koji definiše povlašćene kategorije putnika, navodi se da pravo prevoza bez naknade imaju deca do sedam godina, pripadnici Vojske Srbije u uniformi, kao i pripadnici policije i komunalne milicije u uniformi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.