Donald Tusk novi predsednik Evropske narodne partije

Izvor: Beta, 20.Nov.2019, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donald Tusk novi predsednik Evropske narodne partije

Novi predsednik Evropske narodne partije (EPP) je Donald Tusk, koji je bio i jedini kandidat za tu funkciju, odlučili su danas na izbornom kongresu u Zagrebu izlaslanici te konzervativne političke grupacije u Evropskom parlamentu.Za izbor Poljaka Tuska, odlazećeg predsednika Evropskog saveta, glasao je 491 izaslanik evropskih narodnjaka, dok ih je 37 bilo protiv.Tusk dolazi na tu funkciju umesto Francuza Žozefa Dola koji je vodio EPP od kraja 2013. godine.Novi predsednik najjače grupacije u EP, 62-godišnji Tusk rekao je na kongresu u Zagrebu da mu je dosta da bude prvi evropski birokrata i da kreće u borbu za birače protiv populista.Mandat predsednika Evropskog saveta ističe mu krajem meseca.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tusk izbran za predsednika Evropske narodne stranke

Izvor: RTS, 20.Nov.2019

Predsednik Evropskog saveta na odlasku Donald Tusk novi je predsednik Evropske narodne stranke (EPP), odlučili su u Zagrebu narodnjaci kojima je Tusk obećao da će se boriti protiv populista. . Za Tuska je bio 491 izaslanik,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.