Dominikanska Republika: Vanredno stanje

Izvor: B92, 21.Jul.2020, 06:56

Dominikanska Republika: Vanredno stanje

Santo Domingo -- Dominikanska Republika proglasila je vanredno stanje zbog "zabrinjavajućeg porasta" u broju zaraženih koronavirusom.

Predsednik te karipske države Danilo Medina proglasio je vanredno stanje za narednih 45 dana, ali nije precizirao koje će restriktivne mere biti uvedene tokom tog perioda prenosi CNN.

Medina je izdao predsedničku uredbu u kojoj je objavio da odluku donosi zbog zabrinjavajućeg povećanja transmisije Kovida-19 kako bi se izbeglo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se preoptereti javni i privatni zdravstveni sistem.

Civilna odbrana Dominikanske Republike u nedelju je objavila da će plaže širom zemlje biti zatvorene kako bi se omogućilo održavanje distance, navela je ta agencija na Instagramu.

U Dominikanskoj Republici do sada je zabeleženo 53.956 slučajeva korona virusa, od kojih 1.101 u poslednja 24 sata.

Ukupno je do sada od korona virusa preminulo 993 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.