Dom omladine posle rekonstrukcije ugostio više od 150.000 posetilaca

Izvor: Studio B, 05.Mar.2012, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom omladine posle rekonstrukcije ugostio više od 150.000 posetilaca

Dom omladine Beograda u poslednjih godinu dana ugostio je više od 150.000 posetilaca, što je znatan porast u poređenju sa periodom pre rekonstrukcije, izjavio je direktor te ustanove kulture Milan Lučić.

On je precizirao da je u ovom periodu realizovano više od 1.300 različitih programa.

-Uspeli smo da ostvarimo, ako ne i da premašimo očekivanja, kako u pogledu brojnosti sadržaja tako i kada je reč o posećenosti naših programa. Tome je svakako doprinela činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da smo rekonstrukcijom dobili mogućnost organizacije najzahtevnijih i raznovrsnijih programa. Sigurno je da našoj publici znači da prisustvuje programima koji, osim umetničkog, sa sobom nose i estetski doživljaj. Takođe, pored kvalitetanog zvuka i rasvete, naši posetioci su u prilici da uživaju u savremeno opremljenom prostoru - ukazao je prvi čovek Doma omladine.

On je dodao da je jedan od osnovnih ciljeva bio da taj prostor, a samim tim i programski sadržaji, postanu dostupni svim građanima i najširoj publici.

- Izgradnjom lifta za osobe sa invaliditetom, kao i potrebnih rampi omogućili smo toj populaciji nesmetan boravak u svim nivoima ovog kulturnog centra. U programskom smislu, takođe se trudimo da ponudimo kvalitetne sadržaje zanimljive što većem broju naših sugrađana, sa fokusom na programe koji su namenjeni mladima, kao i svima onima koji se tako osećaju - ukazao je Lučić.

On je podsetio da je u prvoj godini rada rekonstruisanog prostora fokus bio na programima velikog formata.

-To nam je omogućila upravo tehnička infrastruktura koju do sada nismo imali, a želja nam je bila da u što većoj meri oživimo kompletan prostor, od Velike i sale „Amerikana", Kluba DOB-a, Galerije, Tribinske sale, ali i prostranih holova, koji imaju sve značajniju ulogu. Tako smo u prethodnoj godini imali uspešno realizovanu prvu „share" konferenciju, povratak „Beogradskog džez festivala", prvi festival „Limit" - posvećen izvođačkim umetnostima ili prvi festival „stand up" komedije, festival uličnog plesa „Dancing city", kao i realizaciju više od 500 filmskih projekcija - naveo je sagovornik Beoinfa.

Kako bi u narednom periodu povećali dnevnu posetu, Lučić je najavio organizovanje niza besplatnih radionica u saradnji sa Centrom za integraciju mladih, ali i proširenje saradnje sa „EU info centrom".

-Takođe, biće nastavljeni programi koji su nedavno imali svoju premijeru, poput akcije „uDOMljavanja" napuštenih kućnih ljubimaca, pijace „Second hand i hand made" - odeće, predmeta, knjiga, dok je u planu i pokretanje vikend matine programa, koji će da objedini projekcije filmova, javnog čitanja knjiga i dramskih dela, kao i nastupe mladih muzičara - najavio je direktor te ustanove kulture.

Ovi i mnogi drugi programi, posle mnogo godina, oživeli su u celini programski prostor Doma omladine, doveli u tu instituciju i po nekoliko hiljada ljudi dnevno i postigli veliki uspeh kao kvalitetni sadržaji kojim bi se svaka evropska prestonica mogla pohvaliti, zaključio je Lučić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DOM OMLADINE UGOSTIO VIŠE OD 150.000 POSETILACA

Izvor: Kurir, 05.Mar.2012

Dom omladine posle rekonstrukcije za godinu dana ugostio je više od 150.000 posetilaca..BEOGRAD - Dom omladine Beograda u poslednjih godinu dana ugostio je više od 150.000 posetilaca, što je znatan porast u poređenju sa periodom pre rekonstrukcije, izjavio je danas direktor te ustanove kulture Milan...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.